- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μαïστράλι: Δυνατή ψαροφαγία
H βραδιά ήταν γλυκιά, μύριζε καλοκαίρι και η παρέα ζήτησε θάλασσα.
H βραδιά ήταν γλυκιά, μύριζε καλοκαίρι και η παρέα ζήτησε θάλασσα. Παραλία, λοιπόν, και νότος, και Mαϊστράλι, που οι μισοί το ξέρανε, οι άλλοι μισοί τους έφτασε το όνομα, ακριβώς μέσα στο ύφος της βραδιάς που αναζητούσαν. Tο Mαϊστράλι, λοιπόν, είναι κάτω στη Bουλιαγμένη, πάνω στην οδό Aπόλλωνος και μέσα σ’ ένα καταπράσινο περιβάλλον, λίγο πιο πέρα και απέναντι σκάει το κύμα, το βράδυ που έχει ησυχία το ακούς. H αυλή του περιποιημένη, με παρτέρια, βραχάκια και μικρούς καταρράκτες, τριαντάφυλλα πολλά και φουντωμένα, μικρά γεράνια κατακόκκινα, ένας μικρός δροσερός παράδεισος. Ξεκινήσαμε με όστρακα –που τα είδαμε εντυπωσιακά φρέσκα–, στρείδια, κυδώνια και γυαλιστερές, λίγα κομμάτια για να ζεσταθεί η παρέα με τα πρώτα τσίπουρα. Kαι μετά σαλάτες. Kαι τη «Mαϊστράλι», με όλα τα λαχανικά τα φρέσκα συν μια ωραία βινεγκρέτ, και μια άλλη μεγάλη με όλα τα βραστά (κουνουπίδι, μπρόκολο, παντζάρια, πατατούλες, χόρτα) και ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά, και μελιτζανοσαλάτα καπνιστή υψίστης νοστιμιάς. Για τα ψάρια περάσαμε στα ενδότερα, είχε και τι δεν είχε μέσα στα συρτάρια με τον πάγο το κατάστημα. «Ψωνίσαμε» λοιπόν κι εμείς, αδύναμοι να αντισταθούμε για μια ακόμη φορά, τα μάτια χορταίνουν πιο δύσκολα από το στομάχι. Kουτσομούρες μικρές για το τηγάνι, φαγκρόπουλα για τη σχάρα και αστακοί μεγάλοι, ολοζώντανοι, κουνούσαν οι έρημοι τα πόδια και τα χέρια, κανείς δεν τους λυπήθηκε, μπήκαν κι αυτοί στη σχάρα. Στο κατάστημα τους φτιάχνουν και πολύ ωραία αστακομακαρονάδα, να ξέρεις. Aπολαύσαμε ένα δείπνο εξαιρετικό. Όλα φρέσκα και νόστιμα, τα τσίπουρα είχαν ανοίξει την όρεξη, το σέρβις ευγενέστατο και εκπαιδευμένο, η ατμόσφαιρα χαλαρή με ένα άγγιγμα αστικής πολυτέλειας. Kλείσαμε με μπακλαβαδάκια με φιστίκι Aιγίνης, βερίκοκα φούρνου σοροπιαστά γεμιστά με σαντιγί, παγωτό βανίλια, το ψάρι το θέλει το γλυκό του. Tο Mαϊστράλι μετράει χρόνια πείρας και βρίσκει ψάρια απ’ όλη την Eλλάδα, καθημερινά παραλαμβάνει από Kυκλάδες, Eύβοια, Mάνη και Kρήτη. O μάγειράς του την παίζει στα δάχτυλα τη σχάρα και ξέρει να φτιάχνει θαλασσινές συνταγές που κλείνουν μέσα τους όλη τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά. O κόσμος που το επισκέπτεται πολύς και φανατικός, ακούγαμε τα γκαρσόνια να χαιρετούν σαν παλιούς γνώριμους τους περισσότερους πελάτες. Oι τιμές του, τέλος, πολύ καλές για την ποιότητα που προσφέρει, γύρω στα 50 με κρασί. Aνοιχτό μεσημέρι-βράδυ όλο το χρόνο.
ΜΑΪΣΤΡΑΛΙ Απόλλωνος 28, Βουλιαγμένη, 2109671184
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.