- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κρύα σούπα με αγγούρι και άνηθο
Τι ψωνίζουμε 4-5 μικρά αγγούρια ● 1 πράσο ● 4-6 φρέσκα κρεμμύδια
Τι ψωνίζουμε 4-5 μικρά αγγούρια ● 1 πράσο ● 4-6 φρέσκα κρεμμύδια ● 2-3 κουταλιές φρέσκο άνηθο ● 2 ½ φλιτζάνια του καφέ ζωμό από κοτόπουλο ● ½ φλιτζάνι του καφέ κρέμα γάλακτος ● 2-4 σταγόνες ταμπάσκο ● 1 κ.κ. ελαιόλαδο ● αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι
Πώς τη φτιάχνουμε Ψιλοκόβουμε σε ροδέλες το πράσο και τα κρεμμύδια, κόβουμε σε μικρά κυβάκια το αγγούρι (αν χρησιμοποιήσουμε μεγάλα τα ξεσπορίζουμε) και ψιλοκόβουμε τον άνηθο. Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το πράσο μαζί με το λάδι και το μαραίνουμε ελαφρά – προσέξτε να μην καεί γιατί θα έχει βαριά γεύση. Μόλις το πράσο ξανθύνει ρίχνουμε τα κομματιασμένα αγγούρια, τα κρεμμύδια και το ζωμό. Τα αφήνουμε να βράσουν λίγο μέχρι να μαλακώσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιμένουμε λίγο να κρυώσουν, ρίχνουμε το μείγμα στο μπλέντερ μαζί με τον άνηθο, το πιπέρι, το αλάτι και το ταμπάσκο. Αλέθουμε πολύ καλά. Μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ζεσταίνουμε ελαφρά και ανακατεύουμε καλά – προσοχή, να μη βράσει. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει 3-4 ώρες και σερβίρουμε τη σούπα γαρνιρισμένη με ψιλοκομμένο άνηθο ή λίγο τριμμένο πάγο στην κορυφή.
Μάθε ιστορία Τα δροσερά αγγούρια, σύμφωνα με τους ιστορικούς, πρωτοεμφανίστηκαν πριν 3.000 χρόνια στα Ιμαλάια, στην περιοχή της σημερινής Ινδίας. Από εκεί έφτασαν στην αρχαία Αίγυπτο, όπου εκτιμήθηκαν δεόντως, και στη συνέχεια πέρασαν στην Αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη. Είχαν ιδιαίτερη θέση στα τραπέζια των Ρωμαίων, που ανακάλυψαν τρόπους ώστε να τα καλλιεργούν όλο το χρόνο. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, ο αυτοκράτορας Τιβέριος απαιτούσε σε κάθε δείπνο να του σερβίρουν δροσερά αγγουράκια. Στα μέσα του 9ου αιώνα άρχισαν να καλλιεργούνται στη Γαλλία, πηγές αναφέρουν ότι ο Καρλομάγνος είχε αγγούρια στους κήπους του, αλλά και ότι ο Λουδοβίκος ο 14ος δροσιζόταν με τα αγγουράκια που καλλιεργούσε στους κήπους των Βερσαλλιών ο κηπουρός του. Κάποιος από τους Ισπανούς του Χριστόφορου Κολόμβου μετέφερε τα αγγούρια στο «νέο κόσμο». Το 1535 ο Γάλλος εξερευνητής J. Cartier καταγράφει την ύπαρξη «τεράστιων αγγουριών» στη σημερινή περιοχή του Μόντρεαλ.
Go Healthy tip Αντικαταστήστε την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι – και μάλιστα κατσικίσιο, αν σας αρέσει η γεύση. Φτιάξτε ζωμό από κρεατικά μόνοι σας. Βράστε κοτόπουλο ή άλλο κρέας και φυλάξτε το ζωμό σε μικρές πλαστικές συσκευασίες στην κατάψυξη.
Go Green tip Ένα γλαστράκι με άνηθο στο παράθυρο της κουζίνας είναι προτιμότερο από ένα ματσάκι που μαραίνεται μέσα σε λίγες μέρες...
Σκονάκι Διαλέξτε αγγούρια με λαμπερό πράσινο χρώμα, χωρίς λευκές κηλίδες, σημάδια στην επιφάνεια και μαραμένες άκρες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.