- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Μαθαίνω για ωραίο και καινούργιο, και Κυριακή μεσημέρι βρίσκομαι όρθια στην αυλή του περιμένοντας τραπέζι. Κόσμος πολύς, γονείς με τα παιδιά τους, ζευγαράκια αλλά και μεγαλύτεροι. Έχει λίγο καιρό ανοίξει και οι ιδιοκτήτες του είναι πολύ νέοι, μοιάζουν σαν να έχουν μόλις τελειώσει το σχολείο! Βρίσκεται σε ένα στενό –όμως το βρήκαμε εύκολα–, έχει βιομηχανικό στιλ που «σπάει» με τραπέζια σαν από τραπεζαρία παλιού σπιτιού. Έχει ωραία παλιά μωσαϊκά που φαίνονται πιο πολύ έξω στην αυλή. Μεγάλη, με κηπάκο και όλα τα ελληνικά μυρωδικά και μ’ ένα φράχτη λευκό που φέρνει κάτι από Κυκλάδες.
Με την αναμονή μάς έχει ανοίξει η όρεξη, οπότε καθιστοί παραγγέλνουμε σχεδόν όλο τον κατάλογο! Ξεκινάμε με σαλάτα κολοκύθι σε ροδέλες μαζί με αβοκάντο και τριμμένη γραβιέρα. Δροσερή, ελαφριά και το κολοκυθάκι μοσχομυριστό παρά την εποχή. Συμπληρώνουμε με ρολάκια μελιτζάνας που έχουν μέσα τους μια σος, αβοκάντο νομίζω. Προσθέτουμε ταλαγάνι στη σχάρα με μαρμελάδα φρούτων, γιαμ, αν δεν είχαμε πάρει τόσα θα σήκωνε επανάληψη. Συνεχίζουμε με πατατοσαλάτα και σύγλινο Μάνης. Απλή και νόστιμη πολύ. Παίρνουμε και τηγανητά κολοκυθάκια σε sticks, ωραία, σωστά τηγανισμένα. Όλο και κάτι θα ξεχνάω από τα πρώτα, περνάω στα κυρίως.
Τα έχουμε όλα για τη μέση και τα μοιραζόμαστε, σίγουρος τρόπος να φας όλο το κατάστημα, σπαλομπριζόλα με καραμελωμένα κρεμμύδια και αρωματικό βούτυρο, μπουτάκια κοτόπουλου με φιδέ λαχανικών και γραβιέρα Νάξου, σιγομαγειρεμένη χοιρινή πανσέτα με μέλι και πικάντικη σάλτσα ντομάτας. Τα κρεατικά τους είναι ά-παι-χτα! Ζουμερά, πεντανόστιμα, μερίδες χορταστικές. Πίνουμε λευκό Δάφνιο του Δουλουφάκη (23€), που διαλέξαμε από μικρή αλλά καλά δομημένη λίστα (σε επιμέλεια του sommelier Παρασκευά Βιτάλη), υπάρχουν κι άλλα ωραία σε πολύ καλές τιμές, όπως και χύμα καλό, αποστάγματα, και σούμα βέβαια, η κυκλαδίτικη ρακή. Εκεί στα γλυκά, πορτοκαλόπιτα και σοκολατένιο σάντουιτς, μιλάω με τον Παναγιώτη (Παυλάκης, ο ένας από τα δύο αδέρφια ιδιοκτήτες), μου λέει πως έχει σπουδάσει τεχνολογία μουσικής και προγραμματισμό στην Οξφόρδη, πως έπαιζε μουσική σε κλαμπ της Πάρου την οποία λατρεύει και πως η ιδέα για το μαγαζί γεννήθηκε στο Mario’s της Νάουσας μια βραδιά με σούμες πολλές. Φιλοδοξεί να κάνει το μαγαζί του το καλύτερο της Αθήνας, ένα εστιατόριο με καθαρές γεύσεις, καλές πρώτες ύλες και φιλικές τιμές.
Το Σούμα Κολοκύθι είναι όμορφο, πολύ νεανικό και φρέσκο, τα παιδιά είναι όλα τους γλύκες και τρομερά ευγενικά, το φαγητό είναι προσεγμένο και ακόμη και τα «βαριά» πιάτα σε αφήνουν ανάλαφρο (όντως πολύ καλές πρώτες ύλες και μπράβο τους). Σε λίγο ανοίγουν και την υπέροχη αυλή, είμαι σίγουρη πως όλο το καλοκαίρι θα την έχουνε γεμάτη!
Ομήρου 27 & Ιφιγενείας, Άγιος Δημήτριος, 2109766565, Δευτ.-Τρ. κλειστά, Σ/Κ και μεσημέρι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.