- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Small Talk: Μμμμ…
Φιλοδοξεί να γίνει talk of the town για το χειμώνα που έφτασε φέτος λίγο βιαστικός.
Παρά το χαμηλών τόνων όνομά του, το S.T., ανοιχτό ήδη δύο εβδομάδες, φιλοδοξεί να γίνει talk of the town για το χειμώνα που έφτασε φέτος λίγο βιαστικός. Τα φόντα, ύστερα από δύο απανωτές φορές που το επισκέφτηκα, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι τα έχει. Το πρώτο δυνατό του ατού, αυτό που αντιλαμβάνεσαι με το που μπαίνεις, είναι ο χώρος. Η είσοδος φτιαγμένη να μοιάζει σαν παλιό ασανσέρ και στη συνέχεια ωραία, ατμοσφαιρική, μοντέρνα υπερπαραγωγή που καταφέρνει να τα συνδυάζει όλα χωρίς ψεγάδι. Και αύρα από loft και 60s στοιχεία και βιομηχανική αισθητική και πρωτότυπες μοντέρνες πινελιές. Από την ταπετσαρία με την Όντρεϊ Χέμπορν μέχρι τα σλόγκαν με τις μικρές κουβέντες που βλέπεις τυπωμένες ολόγυρα: free your mind, express yourself, build bridges to the world… κι από τα φωτιστικά - δέντρα ελιάς (τα πιο ωραία που έχω δει) μέχρι τις οθόνες με τα τρισδιάστατα θέματα. Στο βάθος το μπαρ ωραίο, με ένα μεγάλο τραπέζι μπροστά του και με δυνατό μπάρμαν που παίζει στα δάχτυλα πάνω από 50 νέες γεύσεις κοκτέιλ. Πραγματικά εντυπωσιακός χώρος και τόσο κομψά πρωτότυπος που δεν μπορώ να παραλείψω το όνομα του… δράστη, Μηνάς Κοσμίδης, αρχιτέκτων – ρώτησα και έμαθα.
Το S. T. ευτυχώς δεν σταματάει μόνο στο ντεκόρ. Και για την κουζίνα του έχω τα καλύτερα να πω. Μικρός σχετικά κατάλογος με πιάτα ελληνικής δημιουργικής κουζίνας. Ό,τι δοκίμασα ήταν πολύ καλό και με υλικά πρώτης ποιότητας. Ωραία πρώτα με αρκετές πρωτότυπες νοστιμιές, όπως η φάβα με το καλαμάρι, τα μοσχαρίσια μάγουλα με το χουνκιάρ (αυτό πολύ-πολύ ωραίο), η πολέντα με το λουκάνικο και το κατσικίσιο τυρί, τα ρεβίθια με το αυγοτάραχο και το dressing άνηθου και μαϊντανού. Συνεχίζει με δύο - τρεις σαλάτες, κάποια πιάτα πάστας και ριζότων, καταλήγει στα κυρίως με 3 ψάρια και 4 κρεατικά. Κι από αυτά δοκίμασα (με τη γνωστή αγαπημένη μου μέθοδο «τσιμπολογάω κι απ’ των φίλων»), η σφυρίδα ήταν φρέσκια, χορταστική και μαζί ανάλαφρη, τα παϊδάκια με σκόρδο και μουστάρδα κομψά και πεντανόστιμα. Ήπιαμε κι ένα κρασί που δεν το είχα ξαναπιεί, πολύ ωραίο και γι’ αυτό να στο πω: Δάκρυ Αμπέλου του κτήματος Σπυρόπουλου, αν δεν κάνω λάθος, που διαλέξαμε από μια κάβα πλούσια και που περιλαμβάνει ετικέτες απ’ όλες τις οινοπαραγωγικές ζώνες του κόσμου. Το Small Talk με ξάφνιασε ευχάριστα. Μέχρι και στα γλυκά, που δεν είμαι ιδιαίτερα φίλος. Καταπληκτικό μασκαρπόνε και εξίσου καλό σουφλέ σοκολάτας με φρούτα του δάσους.
Ξεμείναμε και τις δύο φορές μέχρι αργά με την παρέα στο S.T., έχει ωραία vibes, ωραίες μουσικές και λάμψη στην ατμόσφαιρα. Έχει τέλος ευχάριστο και ευγενέστατο σέρβις, παρότι τη μια φορά μάς αργήσανε πολύ τα κυρίως, τους συγχωρούμε μια και βρίσκονται στις πρώτες μέρες και στο «στρώσιμο». Αυτά για το Small Talk, ένα πλήρες δείπνο θα σου κοστίσει γύρω στα 45 χωρίς κρασί, μπορείς και μόνο για ποτό, σκέφτονται να το ανοίγουν και μεσημέρι (δύο βήματα από το κέντρο), για parking μη νοιάζεσαι, το έχουν λύσει για σένα, κρατήσεις απαραίτητες, ήδη συρρέουν τα πλήθη.
SMALL TALK, Ναϊάδων 2 & Αντήνορος, Παγκράτι, 210 7222.607
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.