- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Mailo's - The Pasta Project: Η Spanakopita Pasta είναι ξανά εδώ!
Έχεις δοκιμάσει ποτέ μακαρονάδα-σπανακόπιτα; Αν όχι, πρέπει!
Τα Mailo's μόλις παρουσίασαν τη νέα limited edition μακαρονάδα τους: την πεντανόστιμη Spanakopita Pasta!
Η µεγάλη επιτυχία των Mailo’s, αυτού του ναού της µακαρονάδας, δεν οφείλεται µόνο στα µοναδικά ζυµαρικά του (τα οποία φτιάχνονται εδώ, κάθε µέρα από την αρχή, µόνο µε σιµιγδάλι και νερό), ούτε στο γεγονός ότι µετέτρεψε σε street food τη µακαρονάδα που µέχρι τότε µπορούσες να βρεις µόνο σε ένα καλό ιταλικό εστιατόριο. Ο κυρίαρχος λόγος που όλοι µας λατρέψαµε αυτές τις κατακόκκινες γωνιές της πόλης είναι η γεύση που µας χάρισαν. Όλες αυτές τις µοναδικές signature συνταγές που άφησαν τη δική τους εποχή, όπως το Pastitsio, η Truffle Mushrooms, το καταπληκτικό Parmesan Chicken.
Τα Mailo’s θα µπορούσαν να είχαν µείνει σε αυτές τις συνταγές και πάλι να είχαν βγει πρωταθλητές των street food µακαρονάδων. Αλλά όχι. Κάθε τόσο µας εµφανίζουν νέες συνταγές, φοβερές limited edition µακαρονάδες που µας κλέβουν την καρδιά από την αρχή. Μία τέτοια περίπτωση είναι και η Spanakopita Pasta.
Στα Mailo's θα βρεις τη Spanakopita Pasta
Λοιπόν, αυτή τη µακαρονάδα την έφαγα τελευταία φορά πριν από δύο χρόνια και ακόµη θυµάµαι τη γεύση της. Θυµάµαι, λες και ήταν χθες, να βουτάω το πιρούνι µου βαθιά µέσα στο κατακόκκινο κύπελλο Mailo’s και να ανασύρω µια πληθωρική µπουκιά µε ριγκατόνι που είχε γεύση… σπανακοτυρόπιτας! Όχι δεν διάβασες λάθος. Ναι, µακαρονάδα ήταν. Αλλά και σπανακοτυρόπιτα. ∆ηλαδή, όλα τα υλικά της τιµηµένης αυτής ελληνικής πίτας ήταν εδώ, κανένα δεν έλλειπε (ούτε καν το χωριάτικο φύλλο!), και όλα µαζί έφτιαχναν την πιο διαφορετική, πρωτότυπη και νόστιµη µακαρονάδα που είχα φάει µέχρι τότε στη ζωή µου. Και (επιτέλους!) είµαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι αυτή η βασίλισσα των µακαρονάδων και της τιµηµένης ελληνικής κουζίνας επέστρεψε! Και µάλιστα όχι µόνη της, αλλά µε παρέα!
Η φοβερή µακαρονάδα Σπανακοτυρόπιτα έφερε µαζί και τη φίλη της, τη µακαρονάδα-σπανακόπιτα. Μιλάµε για µια πλούσια σάλτσα µε σπανάκι και φυτική κρέµα (στη νηστίσιµή της εκδοχή), που έχει ακριβώς τη γεύση της σπανακόπιτας που όλοι ονειρευόµαστε. Στο τέλος τα πάντα λαχταριστά ζυµαρικά των Mailo’s (και εδώ, όπως και σε κάθε άλλη Mailo’s µακαρονάδα µπορείς να διαλέξεις ανάµεσα σε τρία είδη ζυµαρικών: rigatoni, campanelle και casarecce), τα υπέροχα αυτά ζυµαρικά, λέω, πασπαλίζονται µε τραγανό παραδοσιακό χωριάτικο φύλλο. Το οποίο είναι ακόµα µια µαγική πινελιά. Γιατί το µόνο που λείπει από µια πλούσια µακαρονάδα είναι το τραγανό στοιχείο, αλλά να που τα Mailo’s βρήκαν τη λύση και σε αυτό.
Πολλά έγραψα, ενώ έπρεπε να γράψω µόνο αυτό: Τρέξτε να προλάβετε τη Spanakopita Pasta πριν την κατεβάσουν!
www.mailos.gr, Fb: Mailo’s – The Pasta Project, Instagram: @mailos_pasta
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.