- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Γάιδαρος

Άνοιξε μέσα στα Χριστούγεννα, στη Σκουφά 47, είναι μικρό αλλά αυτό του δίνει μια ζεστή ατμόσφαιρα, ειδικά από το μεσημέρι και μετά που γεμίζει με κόσμο από τα γύρω γραφεία. Όλοι έρχονται για after office κοκτέιλ με ονόματα όπως Πεντοζάλη, Μπλάντι Μαρίκα, Ντέι Ντέι αλλά και για μοσχαράκι λεμονάτο και σπιτικό πουρέ.
Loukoumelo

Στη Σκουφά 37, φρέσκο και όμορφο όσο και οι αφράτοι λουκουμάδες που προσφέρει. Γεύσεις αλμυρές (φοβεροί αυτοί με τη φέτα τα τοματίνια και τα μυρωδικά, τέλοιοι και με τα μανιτάρια και το blue cheese) και γλυκές σε πολλές εκδοχές- αυτοί με τη σοκολάτα και την κρέμα είναι σκέτος πειρασμός. Μαζί και tramezzini, tortillas, παγωτό καταπληκτικό, χειροποίητο με βαθειά νοστιμιά και κρεμώδη υφή. Καφές, ροφήματα, κρασί,σε ένα χώρο με σύγχρονο στιλ και έργα Ελλήνων καλλιτεχνών στους τοίχους.
Tutti a Tavola

Το γνωστό ιταλικό και πάλι μετά από χρόνια στο πρώτο του πόστο, το μικρό αλλά όμορφα διακοσμημένο υπόγειο της Σπευσίππου. Και στην «νέα» του εποχή ο Ιταλός και πασίγνωστος Antonio Tuttera σε αυθεντικές, πεντανόστιμες ιταλικές σπεσιαλιτέ.
Dry Café

Στην Κουμπάρη 5, με λευκά τραπεζομάντηλα, φρέσκες ορχιδέες και άρωμα Μιλάνου. Ένα ιταλικό μπιστρό με καταπληκτικό εσπρέσο (ο ιδιοκτήτης γύρισε όλα τα καφέ του Μιλάνου πριν το ανοίξει) και μικρές, αυθεντικά ιταλικές νοστιμιές.
Philos Athens

Το παλιό αντικάδικο της Σόλωνος μεταμορφώθηκε αριστουργηματικά σε πολυχώρο με πολλά επίπεδα και ωραίες μουσικές. Στην κουζίνα ακούγονται ήχοι από καταιγίδα και στις τουαλέτες ποτάμια που τρέχουν! Πανέμορφο, με τραπέζια που από κάτω…φυτρώνουν πρασινάδες (κι εσύ από πάνω να παίζεις με το laptop), παγκάκια μαρμάρινα και μια μικρή αίσθηση English country. Εδώ μπορείς να ψωνίσεις για σένα ή το σπίτι και να κάτσεις στη συνέχεια για καφέ, ποτό, κρασί και πρωτότυπα πιάτα όπως club sandwich με παστουρμά.
The Street Burger

Στη Μαρασλή 27, από νέους ανθρώπους που αγαπούν τα πρωτότυπα (και vegan) burgers. Φτιάχνουν εξαιρετικό και το all time classic και στα κρύα προσθέτουν και καμιά σουπίτσα. Και ντελίβερι.
Πορτατίφ

Γαλλικός αέρας και μουσικές στη Σίνα 21 κι ένας νεαρότατος ιδιοκτήτης-ζαχαροπλάστης που φτιάχνει καταπληκτικά γλυκά-τάρτες, lemon pies, προφιτερόλ, κρουασάν ημέρας, cheese cakes κ.ά. και τα σετάρει με ιδιαίτερες γεύσεις σε ροφήματα σοκολάτας και τσαγιού.
Ντεμοντέ

Ένας κρυφός κήπος στη Χάρητος 44, με φερ φορζέ καρέκλες και ατμόσφαιρα σπιτιού. Για επίσης σπιτικές τάρτες, σούπες και γλυκά ημέρας. Η μυρωδιά από τα κουλουράκια της Φανής (ιδιοκτήτρια) σε κερδίζει από το κατώφλι. Ατμόσφαιρα healthy και οικογενειακή, απαγορεύεται το κάπνισμα, επιτρέπονται τετράποδα.
Fish Food Bar

Στην Καψάλη 10 & Ν. Δούκα, το καινούργιο, μικρό και έξυπνα φτιαγμένο ψαροφαγικό με την φωτογραφία του Έρνεστ Χεμινγουέι να στολίζει τον ένα τοίχο και με τζαμαρία για χάζι στους απ’ έξω. Θα έρθεις για ωραία ceviche, burgers με κιτρινόπτερο τόνο, σπιτικές σος, ζεστά και κρύα πιάτα και πολύ καλή λίστα κρασιών.
Τέλος, μαθαίνω, πως πάνω στην πλατεία, στο υπόγειο που χρόοοοοονια ήταν η γνωστή ταβέρνα, ετοιμάζεται πυρετωδώς ωραίο και με πολλές προτάσεις wine bar.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.