- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Οδηγός Michelin 2024: Τα αθηναϊκά εστιατόρια που βραβεύονται φέτος με αστέρι Michelin
Νέα εστιατόρια μπαίνουν στον Οδηγό, αλλά υπάρχουν και δυσάρεστες εκπλήξεις
Τα αθηναϊκά εστιατόρια που βραβεύονται από τον Οδηγό Michelin για το 2024
Ο Οδηγός Michelin ανακοίνωσε τα αθηναϊκά εστιατόρια που βραβεύονται φέτος με αστέρι Michelin, την ύψιστη γαστρονομική διάκριση παγκοσμίως. Για το 2024 έχουμε και πάλι αρκετές εκπλήξεις, κάποιες ευχάριστες και κάποιες δυσάρεστες. Η μεγαλύτερη από αυτές είναι ότι φέτος το Varoulko Seaside, το εστιατόριο του Λευτέρη Λαζάρου, για πρώτη φορά μετά από 22 ολόκληρα χρόνια δεν βραβεύεται με αστέρι Michelin, περνάει βέβαια σε αυτά που, αν και χωρίς αστέρι, διακρίνονται από τον οδηγό. Ας δούμε, όμως, τα αθηναϊκά αστέρια αναλυτικά.
Οδηγός Michelin 2024: Τα αθηναϊκά εστιατόρια που βραβεύονται με αστέρι Michelin
Τα δύο αστέρια Michelin αλλά και το Michelin Green Star διατηρεί το εστιατόριο Delta με σεφ τους Θάνο Φέσκο και Γιώργο Παπαζαχαρία και έτσι γίνεται για άλλη μια χρονιά το μοναδικό εστιατόριο της Αθήνας με δύο αστέρια. Από ένα αστέρι έχουν το Tudor Hall, το Botrini’s, το Herve, η Hytra, το CTC, η Σπονδή, το The Zillers, το Pelagos, το Soil και το Patio (τα τελευταία δύο εστιατόρια διατηρούν και το Michelin Green Star). Επίσης ανάμεσα στα εστιατόρια με ένα αστέρι Michelin βρίσκεται φέτος για πρώτη φορά και το Makris. Ο οδηγός Michelin αναφέρει σχετικά: «Αυτό το εστιατόριο στους πρόποδες του Παρθενώνα αποτελεί έκπληξη για διάφορους λόγους. Πρώτον για την εκπληκτική θέα από τη βεράντα του. Δεύτερον για το σκηνικό του σε ένα ιστορικό κτήριο που ήταν κάποτε το πρώτο πανδοχείο της χώρας (...). Και τέλος για τη κουζίνα του, το κύριο αξιοθέατο, που προέρχεται από τον σεφ Πέτρο Δήμα και που αναδεικνύει τη γαστρονομική κληρονομιά της χώρας μέσα από πιάτα που είναι δημιουργικά κι έχουν αψεγάδιαστη τεχνική».
Οδηγός Michelin 2024: Bib Gourmand
Τα Bib Gourmand δεν έχουν την ίδια ισχύ με τα αστέρια Michelin, ωστόσο περιλαμβάνουν τα εστιατόρια που ξεχώρισαν οι επιθεωρητές του οδηγού για την αυθεντικότητα και την ποιότητά τους. Στα εστιατόρια Jerar, Fine Mess, Cerdo Negro 1985 και Nolan έρχονται φέτος να προστεθούν δύο νέα αθηναϊκά εστιατόρια με Bib Gourmand: το Pharoh με σεφ τον Μανώλη Παπουτσάκη και τα Άκρα με σεφ τον Γιάννη Λουκάκη και pastry chef τον Σπύρο Πεδιαδιτάκη.
Νέα εστιατόρια στις επιλογές του Οδηγού Michelin
Στα εστιατόρια της πόλης που ξεχωρίζει ο Οδηγός Michelin παραμένουν το Merceri, το VERi TABLE, το GB Roof Garden, το Annie’s Fine Cooking, το Λινού Σουμπάσης και Σία, το Aleria, το Aneton, το Sense, το Vezene, το Simul, το Le Pavillon, το see|ds, το Okio, ενώ φέτος η λίστα μεγαλώνει με την προσθήκη του Ovio, του Dolli’s, του Esthio, του Gallina και -δυστυχώς- του Varoulko Seaside.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.