- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Το ζυμάρι σε street food εκδοχές που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει
Το σάντουιτς-πίτσα, η πίτσα σε κώνο και γλυκά από ζύμη τσουρεκιού!
Τρία street food στέκια που πειραματίζονται με το ζυμάρι
Είστε στα νησιά και τρώτε ψωμάκι και ντόπιες πίτες από παραδοσιακό φούρνο; Καθόλου δεν σας ζηλεύουμε (εντάξει, λίγο). Γιατί, άμα θέλετε να ξέρετε (γλώσσα έξω), η Αθήνα έχει πάει το ζυμάρι της σε άλλο επίπεδο! Όσο εσείς κολυμπάτε, να τι λαχταριστά street food τρώμε εμείς βολτάροντας στην άδεια Αθήνα.
Πίτσα σε κώνο, η νέα τρέλα
Εκεί, ξαπλωμένος στην παραλία, το έχεις δει στο TikTok και ζηλεύεις. Καλά κάνεις, γιατί η πίτσα σε κώνο του Fuddy Duddy είναι πιο λαχταριστή από ό,τι φαίνεται. Η ζύμη της ωριμάζει για 48 ώρες πριν μπει στην ειδική κατασκευή που της δίνει το κωνικό σχήμα. Ύστερα, γεμίζεται με ό,τι θες (ας πούμε pepperoni, σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και μπεσαμέλ) και ψήνεται στον φούρνο ώσπου να πεις κύμινο. Σε 7’ ακριβώς κρατάς στα χέρια σου κάτι που μοιάζει με χωνάκι παγωτό, στην πραγματικότητα όμως είναι ο μόνος τρόπος που θέλουμε να τρώμε την πίτσα από εδώ και πέρα! Το καλύτερο; Βγαίνει και σε γλυκιά εκδοχή (Λέκκα 32, Σύνταγμα, 2110013322).
Σάντουιτς–πίτσα
Το Dog Pound άνοιξε πριν λίγο καιρό γεμίζοντας την Αγίας Ειρήνης με λαχταριστές πίτσες, tap cocktails, μπίρες από μικρές ζυθοποιίες και ανθρακωμένο καφέ! Πολλές πρωτοτυπίες έχει αυτό το καινούργιο στέκι, αλλά εδώ θα μιλήσουμε για το leftover του. Εξηγούμαι: το ζυμάρι της πίτσας που περισσεύει, γεμίζει με συνταγές που εμπνέεται επιτόπου η γνωστή σεφ Ελένη Σαράντη και κλείνει σε μια αφράτη αγκαλιά, σαν σάντουιτς! Άλλο να το περιγράφω, άλλο να το τρως (Αγίας Ειρήνης 8).
Γλυκά από ζύμη τσουρεκιού
Είσαι στο oZé και κοιτάς τη βιτρίνα προσεκτικά. Ό,τι βλέπεις (εκτός από τις πίτες που παρεμπιπτόντως είναι θεϊκές) είναι φτιαγμένο από χειροποίητη ζύμη τσουρεκιού. Ναι, και τα στρουμπουλά κρουασάν. Ναι, και η αφράτη babka. Και τα maritozzi. Ακόμα και αυτό που μοιάζει με κολασμένο, γεμιστό brioche. Αν πεθαίνεις για τσουρέκι, είσαι στο σωστό μέρος, κι αν τρελαίνεσαι για γλυκά, πήγες στον παράδεισο. Εκεί που είσαι φάε ακόμα ένα τσουρέκι, βουτηγμένο σε crunch σοκολάτα και γεμιστό με πραλίνα gianduja, καθόλου δεν πειράζει (Λ. Παπάγου 56, Ζωγράφου, 2107773601).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.