- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
C.V. H σεζόν ανοίγει καλά
Το C.V., λοιπόν, έχει ωραίο, απλό και intellectual ντεκόρ με παλιά έπιπλα
Παραζαλισμένη ακόμη από την επιστροφή, ακούω ευχάριστο μουρμουρητό για το ολοκαίνουριο C.V., και μια πολυυυυύ βαρετή Δευτέρα βράδυ κατηφορίζω προς τα εκεί. Το C.V., λοιπόν, έχει ωραίο, απλό και intellectual ντεκόρ με παλιά έπιπλα του ’20, του ’30 και του ’40, έχει ένα δυνατό μπαρ –με όλα τα γνωστά malt ουίσκι, σπάνια κονιάκ, δυσεύρετα ρούμια και ό,τι άλλο βάζει ο νους του έμπειρου πότη–, έχει και μια υποτυπώδη «αυλίτσα» πάνω στο ήσυχο πεζοδρόμιο. Εκεί έκατσα και εγώ σε ωραιότατο φερ φορζέ τραπεζάκι με ασορτί καρεκλίτσες, φάτσα μου έβλεπα έργα του Γιάννη Σκουρλέτη –είναι ο καλλιτέχνης που «αυτοβιογραφείται» αυτόν το μήνα στο C.V. (Curriculum Vitae)–, ενώ λογαριάζουν στο δίπλα χώρο να διοργανώσουν μικρά θεατρικά, video art προβολές, παραστάσεις καμπαρέ και άλλα πολλά, ε, τώρα να πω πως ο ιδιοκτήτης του είναι αρχιτέκτονας και ζωγράφος (δικά του από πλευράς ντεκόρ και το Floral στα Εξάρχεια, το μπαρ Αμπάριζα, το παλιότερο και ξακουστό Multi Culti του Ψυρρή). Το C.V. μέσα σ’ όλα αυτά τα ωραία έχει και πολύ καλό φαγητό, ελληνικό-ελληνικότατο, με αρκετές πινελιές κρητικής κουζίνας – καταγωγή από τους θρυλικούς Μέλαμπες της Κρήτης. Ό,τι έφαγα ήταν εξαιρετικό, από τις γεμιστές με ξινομυζήθρα φλογέρες με το μέλι, μέχρι το χοιρινό πρασοσέλινο, κι από τα μαραθοπιτάκια μέχρι το κοτόπουλο με τα μυρωδικά – ακούω πως θα έχουν και πολλά πιάτα ημέρας. Συνοδεύουν με καλά κρασιά από ελληνικούς και ξένους αμπελώνες. Στα μεγάλα του συν η ατμόσφαιρα και μια σπάνια να τη συναντήσεις ευγένεια από τον ιδιοκτήτη Στέφανο μέχρι το συμπαθέστατο Σταύρο, που μας σέρβιρε. Για το τέλος αφήνω το πιο μεγάλο τους ατού, αυτό της μουσικής. Κομμάτια, όπως και το ντεκόρ, μεσοπολέμου, μουσικές του καμπαρέ και γνωστές κινηματογραφικοθεατρικές, πολλή τζαζ («όχι την ξενέρωτη, αλλά αυτήν που σε κάνει να θες να χορέψεις ή να ονειρευτείς» που είπε και η φίλη μου η Μάρω, που την έστειλα χθες) – κάθε δεύτερο Σάββατο ο Μανώλης Οικονόμου του «Εν Λευκώ».
Για ακόμη πιο τέλος αφήνω τις τιμές – όσοι πήγαμε κινηθήκαμε γύρω στα € 20-25 με καλή κατανάλωση, ενώ οι ίδιοι επιδιώκουν να μπορεί να τρώει ένα ζευγάρι με σύνολο € 25. Σερβίρει όλη τη βδομάδα μέχρι τις 2 το πρωί, ενώ με ποτά το ξενυχτάς και πολύ παραπάνω.
C.V., Κωνσταντινουπόλεως 108 & Μυκάλης, Κεραμεικός, 210 3451.744
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.