- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Hive₂O: φουτουριστικό ντεκόρ και fine drinking στο νέο στέκι της Θεσσαλονίκης
Το πρώην μπαρ της αγοράς Μοδιάνο επέστρεψε με νέα ταυτότητα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Στο Hive₂O, το νέο μπαρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για εξαιρετικά cocktails
Όταν άνοιξε η αγορά Μοδιάνο τον περασμένο χρόνο όλη η Θεσσαλονίκη έσπευσε να την επισκεφθεί. Ήταν ένας χώρος ιδανικός, με συγκεντρωμένα τα πάντα: μπαρ, καφέ, εστιατόρια, φούρνους, street food, delicatessen, όλα τους αναδείκνυαν τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της πόλης. Μέσα σε αυτά ήταν και το Hive₂O, το bar που άνοιξε από το team του «Γορίλα», του ξακουστού spot της Βαλαωρίτου. Κάποια στιγμή όμως το Hive₂O έφυγε από τη στέγη του Μοδιάνο και η απουσία στο φανατικό κοινό του υπήρξε κάτι παραπάνω από αισθητή. Τώρα, όμως, ξανάνοιξε δυναμικά, με ανανεωμένη τοποθεσία και χαρακτήρα.
Μπαίνω στην καινούργια τοποθεσία του Hive₂O στην οδό Παύλου Μελά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το στιλ φουτουριστικό -θυμίζει πολύ το μπαρ από την ταινία Blade Runner-, με καθρέφτες παντού και ψυχρό φωτισμό. Οι bartenders, ταχύτατοι κι εξυπηρετικοί, από τους καλύτερους της Θεσσαλονίκης. Η ομάδα πίσω από την μπάρα, εξάλλου, είναι η ίδια με εκείνη του «Γορίλα», μπαρ-προορισμός για τους «λόκαλ» της Θεσσαλονίκης, συνυφασμένο με τα τέλεια cocktails, την εξαιρετική φιλοξενία και τη σούπερ cool αύρα. Στο Γορίλα, να πω εδώ, έχω πιει κάποια από τα καλύτερα (ασυναγώνιστο Bloody Mary), οπότε ήμουν σίγουρη πως και εδώ τα ποτά θα είναι φοβερά.
Μαθαίνω πως το όνομα του Hive₂O, όπως και η φιλοσοφία του, είναι εμπνευσμένο από το ταξίδι της μέλισσας, η οποία μπορεί να φτάσει 7χλμ μακριά από την κυψέλη της για να συλλέξει νέκταρ απαραίτητο για την επιβίωσή της. Αντίστοιχα και η ομάδα του Hive λειτουργεί σαν «ανθρώπινη μέλισσα» (παρομοίωση που βρίσκω πολύ χαριτωμένη): ταξιδεύει πάνω από 7χλμ έξω από το κέντρο της πόλης για να βρει τα πιο φρέσκα (και σαφώς πιο νόστιμα) υλικά που θα πρωταγωνιστήσουν στις παρασκευές των cocktail τους.
Τα signature ποτά είναι μόλις έξι αλλά όλα τους νόστιμα και φινετσάτα, επιδιώκουν να εντάξουν σύγχρονες τεχνικές, premium αποστάγματα και παρασκευές που οι bartenders φτιάχνουν στο εργαστήριό τους. Προσωπικά, αγαπημένο μου έγινε το «Umami», ισορροπημένο και ντελικάτο, με gin Tanqueray 10, τσίπουρο O/purist, κατσικίσιο βούτυρο και cordial αγγουριού. Υπάρχουν και το «Old Fashioned», αρωματικό και γλυκό, μια παραλλαγή του κλασικού κοκτέιλ, με Gluhwein και μπαχαρικά, το «Highball» με Campari, παντζάρι, cocchi Americano (αρωματισμένο απεριτίφ με βάση το κρασί) και λευκή σοκολάτα, το «In Honor Of» με βότκα Ketel One, καραμελωμένο μήλο, γκρέιπφρουτ και μέλι, ή το «Sweet & Sour» με λευκό ρούμι Pampero και αρώματα cheesecake. Ανάμεσα στα signature cocktails είναι και τα aperitivo, που σερβίρονται μέχρι τις 20:00. Προτείνω το «Mediterranean Garden» με μαστίχα Σκίνος, σόδα βασιλικού και cocchi americano και το «Florence Spritz» με Campari, βατόμουρο και ανθρακούχο ροζέ.
Το Hive₂O είναι ανοιχτό από το πρωί, σερβίροντας ωραίο καφέ και προσεγμένο brunch τα πρωινά, ενώ από το μεσημέρι βρίσκεις finger food, σαλάτες και rice bowls. Για παράδειγμα, στον κατάλογο θα ανακαλύψεις μπρουσκέτες με καβουροσαλάτα και μαραθόριζα, κροκέτες με προσούτο Πάρμας, γραβιέρα και μαγιονέζα ντομάτας ή ένα rice bowl με μοσχαρίσιο ραγού και μανιτάρια.
Η αναγέννηση του Hive₂O ήταν αυτό που χρειαζόμασταν στη Θεσσαλονίκη. Μία φρέσκια προσθήκη στο κέντρο, πιο ραφινάτο από τα μπαρ της παραδίπλα Βαλαωρίτου, φιλόξενο όσο και η πόλη του.
Παύλου Μελά 26, Θεσσαλονίκη, καθημερινά 8:00-2:00 (Σαββατοκύριακα 9:00-2:00)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.