Ελλαδα

Επεισόδια στο ΑΠΘ μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Πέτρες και χημικά στο ΑΠΘ ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και ΜΑΤ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Επεισόδια ΑΠΘ μετά το συλλαλητήριο
Θεσσαλονίκη: Επεισόδια ΑΠΘ μετά το συλλαλητήριο © ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ/EUROKINISSI

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο ΑΠΘ μετά το συλλαλητήριο - Δείτε εικόνες από το σημείο

Έξω και μέσα στο campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εκδηλώθηκαν σήμερα (15.02) επεισόδια μετά τη λήξη της φοιτητικής πορείας ενάντια στα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, ομάδα ατόμων που βρισκόταν μέσα στο ΑΠΘ βγήκε από την πόρτα επί της Εθνικής Αμύνης και πέταξε πέτρες και διάφορα αντικείμενα κατά διμοιριών των ΜΑΤ που βρίσκονταν σε επιφυλακή στο σημείο.

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Posted by thestival.gr on Thursday, February 15, 2024

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης, ενώ τα επεισόδια συνεχίστηκαν μπροστά από το νοσοκομείο «Γεννηματάς». Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και στο εσωτερικού του ΑΠΘ, με τα ΜΑΤ να εισέρχονται στον χώρο του Πανεπιστημίου και να μετατρέπεται σε «πεδίο μάχης».

Επεισόδια μέσα στο ΑΠΘ μετά τη φοιτητική πορεία (2)

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα σε ΜΑΤ και αντιεξουσιαστές

Ένα ακόμη επεισόδιο σημειώθηκε και νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πορείας. Περίπου 5 άτομα αποσπάστηκαν από το τρίτο μπλοκ της πορείας στο ύψους της οδού Αγγελάκη και πέταξαν πέτρες και μπουκάλια σε αστυνομικό της Άμεσης Δράσης που βρισκόταν σταθμευμένος στο κόκκινο φανάρι. Έπειτα αποσύρθηκαν και ενσωματώθηκαν ξανά στην πορεία που κατέληξε στα πανεπιστήμια.

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη © ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ/EUROKINISSI

Παράλληλα, έριξαν κάδους στο ύψος της Εθνικής Αμύνης αλλά και έξω από τη ΔΕΘ. Νωρίτερα, άτομα είχαν πετάξει πέτρες και στο ανακαινισμένο κτήριο της ΕΥΑΘ.

Πέτρες  σε αστυνομικό με μηχανή


Υπενθυμίζεται ότι η Εγνατία παραμένει κλειστή, ενώ πριν λίγο αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ σε μοτοσικλέτα της Άμεσης Δράσης στην πλατεία Συντριβανίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ