12 στέκια για ονειρεμένο street food

Ο Νίκος: Οι χειροποίητες τυρόπιτες που λατρεύει όλη η Νέα Σμύρνη

Εδώ τα πάντα είναι χειροποίητα και φτιάχνονται καθημερινά εδώ, τυλίγοντας με μαγικές μυρωδιές τη γειτονιά

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νίκος
Ο Νίκος
Ο Νίκος
Ο Νίκος
Ο Νίκος
Ο Νίκος
  • Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 36
  • 2109356865
  • Ο Νίκος

Ο Νίκος: Η «Ιστορία» της χειροποίητης τυρόπιτας στη Νέα Σμύρνη

Θυμάσαι στα παιδικά σου χρόνια εκείνες τις τυρόπιτες που έτρωγες δίπλα από το σχολείο σου; Εκείνες τις πεντανόστιμες, τις αλμυρές, που τις απολάμβανες με λαιμαργία κι έπεφταν σαν βάλσαμο μέσα στο στομάχι σου; Τέτοιες τυρόπιτες, απ’ αυτές που αφήνουν εποχή, φτιάχνει καθημερινά ο Νίκος στη Νέα Σμύρνη, απέναντι από το γήπεδο του Πανιωνίου. Οικογενειακή επιχείρηση που βρίσκεται, πλέον, στην τρίτη γενιά της, έχοντας ως αφετηρία το 1977 και τον παππού Νίκο, ο οποίος ερχόμενος από τη Σμύρνη, έφερε μαζί του και τις αξεπέραστες συνταγές για χειροποίητη τυρόπιτα και κρεατόπιτα. Οι συνταγές αυτές παραμένουν αναλλοίωτες μέχρι και σήμερα, με τα πάντα να είναι χειροποίητα και να φτιάχνονται καθημερινά εδώ, τυλίγοντας με μαγικές μυρωδιές αυτή τη γειτονιά της Νέας Σμύρνης.

Μαζί με τις must χειροποίητες τυρόπιτες και κρεατόπιτες θα βρεις, βέβαια, και πολλές ακόμη νοστιμιές, σαν την κρεατόπιτα με τυρί, που είναι και η εξέλιξη της παραδοσιακής κρεατόπιτας, με μοσχαρίσιο κιμά που μαγειρεύεται καθημερινά εδώ. Επίσης, τη φοβερή κοτόπιτα, φτιαγμένη με δική τους συνταγή, με φιλέτο κοτόπουλο και πολύχρωμες πιπεριές. Και δίπλα σε όλα αυτά, χορταστικά πεϊνιρλί, αγαπημένες λουκανικόπιτες, αξέχαστες ζαμπονοτυρόπιτες, λαχταριστές κασερόπιτες και ο κατάλογος πάει μακριά, με όλα τα προϊόντα να ετοιμάζονται από άριστες πρώτες ύλες, από τοπικούς προμηθευτές, με τους οποίους ο Νίκος έχει μακροχρόνια συνεργασία.

Σημειώστε ότι ο Νίκος θα σας τονώσει και με καλοφτιαγμένο καφέ, τον οποίο μπορείτε να συνδυάσετε, εκτός από τις αλμυρές, και με κάποια από τις γλυκές του γεύσεις, χειροποίητες κι αυτές, όπως η σπιτική μηλόπιτα, τα φρέσκα μπισκότα και κέικ. Όλα αυτά μπορείτε να τα απολαύσετε είτε στον χώρο του Νίκου είτε με take away, κάθε μέρα από τις 06.30 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.