12 στέκια για ονειρεμένο street food

Hoocut: Τι γεύση έχει το αληθινό σουβλάκι;

Χειροποίητο από την αρχή ως το τέλος του, με αληθινό κρέας, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά, με διαλεχτά υλικά και μία ανάλαφρη, τραγανή πίτα φτιαγμένη στο χέρι

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Hoocut
Hoocut
Hoocut
Hoocut
Hoocut

Στο Hoocut θα φας το τέλειο σουβλάκι

Ένα ωραίο πρωί πριν από 4 περίπου χρόνια, το Hoocut εμφανίστηκε στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και οι Αθηναίοι δεν άργησαν να σχηματίzουν ουρές. Το νέο είχε ήδη διαδοθεί: για πρώτη φορά διάσημοι έλληνες σεφ καταπιάνονταν με το εθνικό μας street food, τον βασιλιά «σουβλάκι». Και σήμερα το Hoocut, αντάξιο της φήμης που του έχει αποδοθεί, μας χαρίζει το τέλειο σουβλάκι: χειροποίητο από την αρχή ως το τέλος του, με αληθινό κρέας, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά, με διαλεχτά υλικά και μία ανάλαφρη, τραγανή πίτα φτιαγμένη στο χέρι. Είναι στα αλήθεια αριστουργηματικό… Το πολυβραβευμένο Hoocut, με δύο ολοκαίνουργια καταστήματα στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι, συνεχίζει να χαρίζει στιγμές μοναδικής απόλαυσης στους φανατικούς οπαδούς του και εκτός κέντρου. Η λογική εξακολουθεί να είναι η ίδια: στο κέντρο της κουζίνας στήνεται ένα μεγάλο, θερμαινόμενο τραπέζι. Eδώ, μπροστά στα (έκπληκτα) μάτια σου, συμβαίνει όλη η διαδικασία παρασκευής. Οι μάγειρες με χειρουργικές κινήσεις κόβουν και ψήνουν το κρέας, ύστερα το τοποθετούν στην τρυφερή πίτα και το προσφέρουν στη στιγμή. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, και σίγουρα όχι το κρέας. Τα αδέλφια Λιάκου πήγαν ένα βήμα παραπέρα δημιουργώντας το παρασκευαστήριο επεξεργασίας κρεάτων Metameat, οι ποιοτικοί έλεγχοι του οποίου γίνονται στο μικροβιολογικό εργαστήριο του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Το Metameat είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής του Hoocut, κι έτσι επιτυγχάνεται ο απόλυτος έλεγχος ποιότητας, τεχνογνωσίας και ασφάλειας της πρώτης ύλης. Τι χρωστάς στον εαυτό σου να δοκιμάσεις; Πρώτα από όλα την τυλιχτή πίτα με τα λεπτοκομμένα κομμάτια κρέατος από βοδινό ή προβατίνα, αλλά και τις πλούσιες μερίδες με ψητό χοιρινό κρέας, κοτόπουλο ή λουκάνικο από μαύρο χοίρο – όλα τους μοναδικά, νόστιμα θαύματα. Όσο για την πίτα με τα χειροποίητα ντολμαδάκια, ή το τυλιχτό με κομμάτια από λεπτοκομμένο καλαμάρι, ταραμοσαλάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι, αυτά πια αξίζει να τα δοκιμάσεις είτε είσαι vegetarian είτε όχι…