12 στέκια για ονειρεμένο street food

Mozzart Pizza: Αυθεντική street ιταλική πίτσα στην καρδιά της Αθήνας

Ο Μαρίνος Σταμούλης, ο Αλέξανδρος Περδικογιάννης και ο Αλέξανδρος Τζότζολας έφτιαξαν ένα hot spot στο οποίο απολαμβάνεις αυθεντική πίτσα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mozzart Pizza
Mozzart Pizza
Mozzart Pizza
Mozzart Pizza

Mozzart Pizza: Ιταλικό street food στο κέντρο της Αθήνας

Tι γίνεται όταν τα σοκάκια της Ιταλίας συναντούν τους πεζόδρομους της Αθήνας; Το αγαπημένο σε όλους μας ιταλικό street food έχει βρει το στέκι του στο κέντρο της πόλης. Το όνομα του είναι Mozzart, χαριτωμένο λογοπαίγνιο που παίρνει έμπνευση από τη μοτσαρέλα και την τέχνη, μια τέχνη που και πολλοί καταλάβαμε και ακόμη περισσότεροι λατρέψαμε.

Ο Μαρίνος Σταμούλης, ο Αλέξανδρος Περδικογιάννης και ο Αλέξανδρος Τζότζολας, με κοινό παρανομαστή την αγάπη τους για την πρωταγωνίστρια της ιταλικής κουζίνας, την αυθεντική πίτσα, έφτιαξαν ένα hot spot στο οποίο την απολαμβάνεις έτσι ακριβώς όπως πρέπει να είναι: με χειροποίητο, λεπτό και crispy ζυμάρι που παραμένει για τουλάχιστον 48 ώρες σε ειδική θερμοκρασία στο ψυγείο πριν ψηθεί και με ολόφρεσκες, πεντανόστιμες πρώτες ύλες που έρχονται κατευθείαν από την Ιταλία. Από τον ειδικό φούρνο του Mozzart, ξεφουρνίζονται εκείνες οι μυρωδιές που δε μπορείς να αντισταθείς και όλες οι γεύσεις που αγαπάς. Εκτός από τις κλασικές –υπέροχη margarita–, θα βρεις και πολλές ακόμα που συναρπάζουν με την πρωτοτυπία και φυσικά με τη νοστιμιά τους. Όπως αυτή με το λουκάνικο και τα χόρτα αλλά και αυτή με τη gorgonzola, τα κολοκυθάκια και καρύδια. Για τους vegan και ταυτόχρονα pizza lovers φίλους μας ιδανική επιλογή είναι η vegana με σάλτσα ντομάτας, μελιτζάνα, μπρόκολο και κρεμμύδι – τόσο λαχταριστή που την παραγγέλνουν και οι μη vegan. Στο Mozzart πάντα υπάρχουν και εποχικές επιλογές που δεν θα βρεις στο μενού, οπότε μη διστάσεις να ρωτήσεις περισσότερα τον pizzaiolo. Στο μενού υπάρχουν και δροσερές σαλάτες με την αγαπημένη μας να είναι η Panzanella με βαλεριάνα, ρόκα, ντοματίνια, φέτα, πίκλα κρεμμυδιού και κάπαρη τηγανητή. Πάρε στο χέρι το κομμάτι της πίτσας που λαχταράς –slice slice baby!– και απόλαυσέ την στα τραπεζάκια, στο όμορφο και πάντα ζωντανό περιβάλλον του Mozzart.