- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ούτε βδομάδα δεν έχει που άνοιξε (Δευτέρα 27 Οκτωβρίου) και «δεσμεύεται» να πάει την δυνατή γευστική τάση της εποχής ένα βήμα παραπέρα. Το street food της Tortuga (χελώνα) έχει την tortilla στο επίκεντρο την οποία παρουσιάζει χειροποίητη-made in house καθημερινά, γεμιστή με μια σειρά νέες προτάσεις, όλες τους εκλεπτυσμένες και σε επιμέλεια του γνωστού σεφ Marko Rossi.

Για να πάρετε μια πρώτη γεύση υπάρχουν tortillas με tagine μοσχάρι μαγειρεμένο με μαροκινά μπαχαρικά και σεταρισμένο με ρύζι basmati, με kebab αρνί και μοσχάρι με καπνιστή πάπρικα και σάλτσα Εσμέ, με κοτόπουλο curry, με κροκέτες μανιταριού και σάλτσα blue cheese, με χοιρινή παντσέτα και stir fry λαχανικά. Και συνεχίζει με σουπίτσες που θα εκτιμήσουν πολύ και οι χορτοφάγοι, φρέσκες τηγανητές πατάτες ενισχυμένες με διάφορα homemade dips, γλυκά.

Το Tortuga Food Bar σερβίρει και καφέ από ποιοτικά χαρμάνια, ποικιλία από αρωματικά τσάγια, χυμούς φρούτων και λαχανικών, λευκό και κόκκινο κρασί από βιολογικά σταφύλια αλλά και Lassi, το απολαυστικά κρεμώδες ινδικό ποτό-ρόφημα σε δύο εκδοχές. Σλόγκαν έχει το «slow food-γρήγορη εξυπηρέτηση», δίνει έμφαση στο υγιεινό φαγητό, ενώ προσέχει πολύ και τις τιμές του.
Είναι κάθε μέρα ανοιχτά από τις 2μ.μ. μέχρι αργά το βράδυ και θα το βρείτε Αρχιμήδους 1, Παγκράτι, 2130307520.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.