Βρέθηκες ξαφνικά μόνος; Μετακόμισες, σπουδάζεις μακριά ή τέλος πάντων με κάποιον τρόπο η μαμά και η κουζίνα της σου πέφτουν μακριά (πλήγμα); Μην ανησυχείς, σου βρήκαμε ένα εξαιρετικό βιβλίο (περισσότερο οδηγό επιβίωσης) για τα πρώτα σου δειλά βήματα στην κουζίνα.
Γνωστή από τις τηλεοπτικές της μαγειρικές εκπομπές (Νηστικοί Πράκτορες, Στην κουζίνα με τη Ντίνα, Ελλήνων Γεύσεις κ. ά), αλλά και από το παριζιάνικο εστιατόριο EVI EVANE, η Ντίνα Νικολάου έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων όσων έχουν έρωτα με την κουζίνα. Ξεκίνησε να σπουδάζει οικονομικά και marketing, αλλά πολύ σύντομα την έκλεψε η μαγειρική τέχνη την οποία και σπούδασε στις καλύτερες γαστρονομικές σχολές του Παρισιού. Αργότερα, έφτασε να διδάσκει σε επαγγελματικές σχολές μαγειρικής στην Ελλάδα αλλά και στο Παρίσι. Μέχρι τώρα έχει γράψει 8 βιβλία μαγειρικής. Το βιβλίο της Chef d' Oeuvre, απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό Gourmand World Cookbooks Awards, ως το καλύτερο ελληνικό, επαγγελματικό βιβλίο μαγειρικής.
Το τελευταίο της βιβλίο, «Μόνος στην κουζίνα» όμως, δεν δημιουργήθηκε τόσο με τον τίτλο της διακεκριμένης σεφ, όσο με εκείνον της μαμάς. «Στο Γιώργο και το Στέλιο, τα δικά μου φοιτητάκια, που δεν είναι πάντα εύκολο να μαγειρεύουν με το τηλέφωνο στο αυτί.», γράφει στην αφιέρωση της πρώτης σελίδας, ενώ στο εξώφυλλο ποζάρει ο (αγχωμένος) γιος της κρατώντας μισή ντουζίνα κατσαρολικά στο ένα χέρι και άλλες τόσες ντομάτες στο άλλο, με ματσάκι μαϊντανού και μια καρό πετσέτα να ξεπροβάλλουν από τις τσέπες του.
Πράγματι, το βιβλίο της ξεχειλίζει από μαμαδίστικες συμβουλές και στάζει μητρική αγάπη. Μας άρεσε πολύ, γιατί εκτός από έξυπνους τρόπους για να οργανώσεις καλύτερα την εργένικη κουζίνα σου, να κάνεις έξυπνες αγορές, να ξεχωρίσεις τις καλύτερες πρώτες ύλες για τα μαγειρέματά σου, έχει και εκπληκτικές συνταγές, που μοιάζουν πανεύκολες ακόμα και όταν πρόκειται για πιο σύνθετα πιάτα. Ριζότο, κοτόπουλο, σουτζουκάκια, αφράτα κεφτεδάκια, μπέργκερ, σαρδέλες γεμιστές στο φούρνο, πίτσα, μπράουνις, μους σοκολάτα...Το βιβλίο σε πείθει ότι αυτό που στο εργένικο μυαλό σου είναι βουνό, στην πραγματικότητα είναι κάτι που μπορείς να το μαγειρέψεις ακόμα και εσύ. Ακολούθησε τις συμβουλές και σύντομα θα γίνεις καλύτερος μάγειρας όχι μόνο από τη μαμά σου, αλλά και από τη γιαγιά σου μη σου πω...
Υ.Γ. Κάτι που επίσης μας τράβηξε την προσοχή είναι η υποσημείωση της τελευταίας σελίδας: «Η συγγραφέας Ντίνα Νικολάου παραχωρεί τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου Μόνος στην κουζίνα στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας». Δωρεά που όμως δε «βροντοφωνάζει» στο εξώφυλλο, παρά μένει σεμνή στη σιωπή της τελευταίας γραμμής…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.