- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Βρέθηκες ξαφνικά μόνος; Μετακόμισες, σπουδάζεις μακριά ή τέλος πάντων με κάποιον τρόπο η μαμά και η κουζίνα της σου πέφτουν μακριά (πλήγμα); Μην ανησυχείς, σου βρήκαμε ένα εξαιρετικό βιβλίο (περισσότερο οδηγό επιβίωσης) για τα πρώτα σου δειλά βήματα στην κουζίνα.
Γνωστή από τις τηλεοπτικές της μαγειρικές εκπομπές (Νηστικοί Πράκτορες, Στην κουζίνα με τη Ντίνα, Ελλήνων Γεύσεις κ. ά), αλλά και από το παριζιάνικο εστιατόριο EVI EVANE, η Ντίνα Νικολάου έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων όσων έχουν έρωτα με την κουζίνα. Ξεκίνησε να σπουδάζει οικονομικά και marketing, αλλά πολύ σύντομα την έκλεψε η μαγειρική τέχνη την οποία και σπούδασε στις καλύτερες γαστρονομικές σχολές του Παρισιού. Αργότερα, έφτασε να διδάσκει σε επαγγελματικές σχολές μαγειρικής στην Ελλάδα αλλά και στο Παρίσι. Μέχρι τώρα έχει γράψει 8 βιβλία μαγειρικής. Το βιβλίο της Chef d' Oeuvre, απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό Gourmand World Cookbooks Awards, ως το καλύτερο ελληνικό, επαγγελματικό βιβλίο μαγειρικής.

Το τελευταίο της βιβλίο, «Μόνος στην κουζίνα» όμως, δεν δημιουργήθηκε τόσο με τον τίτλο της διακεκριμένης σεφ, όσο με εκείνον της μαμάς. «Στο Γιώργο και το Στέλιο, τα δικά μου φοιτητάκια, που δεν είναι πάντα εύκολο να μαγειρεύουν με το τηλέφωνο στο αυτί.», γράφει στην αφιέρωση της πρώτης σελίδας, ενώ στο εξώφυλλο ποζάρει ο (αγχωμένος) γιος της κρατώντας μισή ντουζίνα κατσαρολικά στο ένα χέρι και άλλες τόσες ντομάτες στο άλλο, με ματσάκι μαϊντανού και μια καρό πετσέτα να ξεπροβάλλουν από τις τσέπες του.
Πράγματι, το βιβλίο της ξεχειλίζει από μαμαδίστικες συμβουλές και στάζει μητρική αγάπη. Μας άρεσε πολύ, γιατί εκτός από έξυπνους τρόπους για να οργανώσεις καλύτερα την εργένικη κουζίνα σου, να κάνεις έξυπνες αγορές, να ξεχωρίσεις τις καλύτερες πρώτες ύλες για τα μαγειρέματά σου, έχει και εκπληκτικές συνταγές, που μοιάζουν πανεύκολες ακόμα και όταν πρόκειται για πιο σύνθετα πιάτα. Ριζότο, κοτόπουλο, σουτζουκάκια, αφράτα κεφτεδάκια, μπέργκερ, σαρδέλες γεμιστές στο φούρνο, πίτσα, μπράουνις, μους σοκολάτα...Το βιβλίο σε πείθει ότι αυτό που στο εργένικο μυαλό σου είναι βουνό, στην πραγματικότητα είναι κάτι που μπορείς να το μαγειρέψεις ακόμα και εσύ. Ακολούθησε τις συμβουλές και σύντομα θα γίνεις καλύτερος μάγειρας όχι μόνο από τη μαμά σου, αλλά και από τη γιαγιά σου μη σου πω...

Υ.Γ. Κάτι που επίσης μας τράβηξε την προσοχή είναι η υποσημείωση της τελευταίας σελίδας: «Η συγγραφέας Ντίνα Νικολάου παραχωρεί τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου Μόνος στην κουζίνα στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας». Δωρεά που όμως δε «βροντοφωνάζει» στο εξώφυλλο, παρά μένει σεμνή στη σιωπή της τελευταίας γραμμής…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ειδικοί εξηγούν το πότε, το γιατί και το πώς…
Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.