Θεματα

Τι βρίσκεται στο πιάτο σου;

3 ντοκιμαντέρ που πρέπει όλοι να δουν

50853-112658.jpg
Αντζέλικα Μισιτζή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
75412-152072.jpg

Αυτή είναι μία λίστα με 3 ντοκιμαντέρ που πρέπει να δουν όλοι, χορτοφάγοι και κρεατοφάγοι. Οι ταμπέλες σε αυτά τα θέματα μας περιορίζουν. Το θέμα είναι να ενημερωθούν όλοι για το πώς μας επηρεάζει η τροφή που καταναλώνουμε, πώς φτιάχνεται αυτό που έχουμε στο πιάτο μας.

Earthlings

Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Shaun Monson, το Earthlings, είναι μια ταινία για την εκμετάλλευση των ζώων στην παραγωγή τροφίμων, στην ιατρική έρευνα, στην μόδα κ.α. Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ, στο οποίο έχουν παγκοσμίως δώσει το ψευδώνυμο “Vegan maker” οδηγεί το θεατή σε χώρους όπου συνήθως δεν επιτρέπονται κάμερες.

Ο Joaquin Phoenix, χορτοφάγος από μικρή ηλικία αναλαμβάνει την διήγηση του ντοκιμαντέρ και υποστηρίζει: “Από όλες τις ταινίες που έχω κάνει, το film αυτό είναι το ένα που κάνει τους ανθρώπους να μιλούν περισσότερο.”

101 λόγοι για να γίνεις χορτοφάγος

“Νομίζω ότι για τους περισσότερους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να ακούσουν για την υγεία τους, τα ζώα και το περιβάλλον – η χορτοφαγία είναι μια αρκετά εύκολη ιδέα για να γίνει αντιληπτή. Το δύσκολο μέρος για πολλούς είναι η εφαρμογή. Η έλλειψη της κοινωνικής και οικογενειακής υποστήριξης μπορεί να οδηγήσει σε κάποιες δυσκολίες στην αρχή. Η κουλτούρα μας έχει μάθει ότι είναι απαραίτητο να τρώμε τα ζώα και όταν κάποιος έρχεται και δείχνει το αντίθετο, οι άνθρωποι δεν ξέρουν από πού να αρχίσουν. Γι 'αυτό προσπαθώ να δείξω στους ανθρώπους ότι η χορτοφαγία δεν είναι μόνο λογική, αλλά και εύκολη”, λέει ο Wildman.

Ο James Wildman, δίνει μια χιουμοριστική και ειλικρινή ματιά στη διατροφή και τον πολιτισμό. Στόχος του δεν είναι να αναγκάσει όλο τον κόσμο σε μια vegan διατροφή, αλλά για να κάνει τον θεατή να κατανοήσει ότι η διατροφή μας είναι μια μαθημένη συμπεριφορά που βασίζεται σε μια πολιτιστική ιστορία.

Η Πιο Συγκλονιστική Ομιλία Που Θα Ακούσετε Ποτέ

Ο Gary Yourofsky είναι ένας Αμερικανός ακτιβιστής των δικαιωμάτων των ζώων που έχει δώσει πολλές διαλέξεις σχετικά με την προώθηση της χορτοφαγίας. Είναι γνωστός για τις ακρότητες του αφού έχει συλληφθεί 13 φορές, και έχει περάσει 77 ημέρες σε καναδική φυλακή υψίστης ασφαλείας για τις φιλοζωικές δράσεις του. Στην ομιλία του, μιλά για την ηθική, την υγεία κλπ. με ένα ειλικρινές ύφος που δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ