- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Λεμονόκηπος Όλα μπερδεύονται γλυκά
Η Νέα Φιλαδέλφεια είναι ήσυχη, μια συνοικία της Αθήνας με χαμηλά σπίτια, κήπους με γιασεμιά, αυλές και πεζοδρόμια γεμάτα πράσινο, χαλαρούς κατοίκους
Η Νέα Φιλαδέλφεια είναι ήσυχη, μια συνοικία της Αθήνας με χαμηλά σπίτια, κήπους με γιασεμιά, αυλές και πεζοδρόμια γεμάτα πράσινο, χαλαρούς κατοίκους που βγάζουν ακόμη τις καρέκλες έξω για να τα πουν με τους γειτόνους. Προορισμός μου ο Λεμονόκηπος, καινούργιο, ανοιχτό μόλις ενάμιση μήνα, έχω ήδη ακούσει καλά σχόλια κι εμένα, που μ’ αρέσει πολύ το όνομά του, μου βγάζει κάτι γλυκό κι ανθρώπινο. Λίγη ώρα μετά διασχίζω την κεντρική, χειμωνιάτικη σάλα του για να ρίξω μια ματιά πριν βγω στον κήπο. Είναι όλη ζωγραφιστή! Λουλουδάκια, χρώματα, συνδυασμοί, μια μικρή σέρα με γαλάζια κάγκελα, ξύλο και μια εσάνς εγγλέζικης εξοχής – αργότερα θα μάθω πως η Σόφι, σύζυγος του ιδιοκτήτη Γιάννη, είναι Αγγλίδα ζωγράφος και διακοσμήτρια. Στον κήπο τραπεζάκια και καρέκλες μπαμπού, γκαζόν και πέτρα, γλάστρες ζωγραφιστές και φυσικά λεμονιές. Όλες τους με φαναράκια που βγάζουν λίγο και ατμοσφαιρικό φως. Ξεκινάμε με μαλακό τυρί με πολλά μυρωδικά, το welcome του Λεμονόκηπου, και το εξαφανίζουμε με μικρές μπουκιές φρέσκου ψωμιού. Ο κατάλογος είναι μεγάλος, η κουζίνα μεσογειακή, πολλά πιάτα που μυρίζουν Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία. Όπως μους καπνιστής μελιτζάνας με ψητά ντοματάκια Σαντορίνης, φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, μπουκίτσες τυριού με σάλτσα βύσσινου, τηγανιά από χοιρινό φιλέτο με απάκι Ρεθύμνου και κατσικίσιο τυρί, κεμπάπ γεμιστά με φέτα σε τραγανή πίτα με πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας, καθώς και τυρί πικάντικο, αυτά τα τελευταία φτιαγμένα από τη μαμά του Γιάννη. Είναι όλα πολύ νόστιμα κι η όρεξή μας κρατάει ακόμη από το καλοκαίρι, βρίσκουμε χώρο και για κυρίως. Δεύτερος γύρος με ριζότο με ροκφόρ, προσούτο και martini bianco, ραβιόλια γεμιστά με ραγού μοσχαριού και κρέμα παρμεζάνας, κοτόπουλο σαλτιμπόγκα με προσούτο και μυρωδιά από φασκόμηλο, οσομπούκο με συνοδεία ριζότου με σαφράν. Τεράστιες μερίδες, νοστιμιά και πρωτότυπες γεύσεις και συνδυασμοί. Συνοδεύουμε με ωραίο χύμα κόκκινο κρασί δυνατούτσικο και απολαυστικό (υπάρχουν και αρκετές καλές ελληνικές ετικέτες), χορτάτοι μέσα στις δροσιές του κήπου ακούμε μουσικές “bessa me, bessa me mucho” και άλλα καλοκαιρινά, κάπου ακούγονται τζιτζίκια ξεχασμένα μέσα στη νύχτα κι εμείς ακάθεκτοι προχωράμε στα γλυκά: σοκολατόπιτα, τσιζ κέικ με γλυκό κουταλιού και βεβαίως βεβαίως σπιτική λεμονόπιτα, το σουξέ του Λεμονόκηπου. Ο κήπος, η δροσιά και οι μουσικές μάς κρατάνε μέχρι αργά, φεύγουμε μόνο και μόνο για να πεταχτούμε λίγο πιο κάτω, το ποτό θα το πιούμε στο γνωστό Εν Αιθρία, το άλλο μαγαζί του Γιάννη, δυο βήματα πιο πέρα.
ΛΕΜΟΝΟΚΗΠΟΣ, Αγ. Τριάδας 11 & Επταλόφου, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2588.611. Ανοιχτά κάθε μέρα, από το μεσημέρι, τιμές εξαιρετικές.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.