- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Άνοιξε μέσα σε απόλυτη σιγή, ακριβώς έτσι όπως ανοίγουν τα στέκια που σε λίγο καιρό πρόκειται να γίνουν talk of the town. Αν και μόλις μια εβδομάδα σε πλήρη λειτουργία, προχτές που πέρασα γεμάτη περιέργεια να ρίξω μια ματιά, ήταν γεμάτο-τα καυτά νέα κυκλοφορούν στόμα με στόμα και με ταχύτητα αστραπής. Ακριβώς, λοιπόν, εκεί που είναι η γκαλερί Τούντα αλλά κυρίως εκεί που ήταν το περίφημο 48 The Restaurant, (το εστιατόριο που για πολλούς άλλαξε τον ρου της ιστορίας στην αθηναϊκή σκηνή), τώρα βρίσκεται το 48 Urban Garden με σύγχρονη και εντελώς update βερσιόν.
Ο χώρος έχει σε στρατηγικά σημεία αλλάξει –εκεί, ας πούμε που βρισκόταν η «λίμνη» τώρα υπάρχουν τραπέζια φαγητού και μεγάλοι πάγκοι, ενώ ένα υπέροχο ασημένιο πουλμανάκι δίπλα από το μπαρ (ναι, πραγματικό πούλμαν) είναι η ανοιχτή κουζίνα. Μέσα σ’ αυτή την τροχήλατη κουζίνα μαγειρεύονται, φυσικά, «φαγητά του δρόμου». Όπως χάμπουργκερ, χοτ ντογκ και άλλα τέτοια συναφή, με γκουρμέ όμως διάθεση. Για παράδειγμα, είδα στον κατάλογο moroccan χάμπουργκερ με harissa (8,50€), χοτ ντογκ με…καραβίδες (12,5€), ceviche με λαβράκι, αλλά και αλμύρες με ξινομυζήθρα, ντοματίνια και καπαρόφυλλα.
Το καινούργιο είναι ωραίο, οι φίλοι που συνάντησα μου είπαν ότι όλα ήταν πεντανόστιμα, ο κήπος έχει τις δροσιές που θέλει το καλοκαίρι, ο κόσμος, όπως είδα το έχει ήδη κάνει στέκι, κι εγώ θα σας πω περισσότερα μόλις το γευτώ.
Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι, 2106439466
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.