27 λαχταριστά στέκια για το καλοκαίρι που μόλις αρχίζει

Τα Σερμπέτια στου Ψυρρή είναι η πιο γλυκιά στάση στο κέντρο

Από το 1997 ξυπνά τις πιο γλυκές παιδικές μας αναμνήσεις

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
img_4927.jpg
img_0940.jpg
img_6080_0.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μπανανάτο, φουντουκόπιτα, καζάν ντιπί, το γλυκό της αγάπης... Τα γλυκά στα Σερμπέτια στου Ψυρρή έχουν γράψει ιστορία.

Ξέρεις τι σημαίνει η λέξη Σερμπέτια; Είναι από τη λέξη serbet που σημαίνει σιρόπι, είδος αρωματικού ποτού και μεταφορικά, τα ερωτικά γλυκόλογα και φιλιά. Με βάση αυτόν τον γλυκό συνειρμό πήρε την ονομασία του το μαγαζί, το οποίο είναι το πρώτο κατεξοχήν παραδοσιακό γλυκοπωλείο της περιοχής από το 1997. Το ξεκίνησαν ο Αντώνης Ψυριώτης και η Πολίτισσα Αλίκη, γονείς της Μαρίας Κατσικάρη της σημερινής ιδιοκτήτριας. Ήταν από τα πρώτα πρώτα στέκια που άνοιξαν στου Ψυρρή, σε μια εποχή που η περιοχή ακόμη δεν είχε μπει στον τουριστικό χάρτη.

Βέβαια τα Σερμπέτια στου Ψυρρή δεν έχει καμία σχέση με κλασικό ζαχαροπλαστείο. Εδώ το γλυκό ανάγεται σε επιστήμη, αποτελεί αντικείμενο μακροχρόνιας έρευνας και μελέτης. Όλα περνάνε από αυστηρό ποιοτικό έλεγχο διότι φτιάχνονται στο εργαστήριο, τίποτα δεν είναι από έτοιμο μείγμα ζαχαροπλαστικής.

Και τι να πρωτοδοκιμάσεις; Mε πάνω από 60 κωδικούς προϊόντων, η εκλογή των γλυκών που καλείσαι να κάνεις είναι σκέτος πειρασμός. Από Κωνσταντινοπολίτικα πειραγμένα μέχρι την τελευταία τάση, τα γλυκά με κρέμα από βουβαλίσιο γάλα, τα οποία αποτελούν ό,τι πιο εξαιρετικό υπάρχει σε γλυκό στου Ψυρρή σήμερα. Μπανανάτο, φουντουκόπιτα, καζάν ντιπί, κιουνεφέ με παγωτό καϊμάκι, λαχταριστά κέικ όπως το survivor cake ή το red velvet ή ακόμη και το best seller η Φωλιά του Κούκου – η ποικιλία ατελείωτη. Μη ξεχάσεις, πριν φύγεις, να αφήσεις χαρτάκι στην Αυλή των Ευχών, ένα ειδικό σημείο όπου οι πελάτες «ποστάρουν» στιχάκια κι ευχές.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου