27 λαχταριστά στέκια για το καλοκαίρι που μόλις αρχίζει

Βασίλαινας: μια γαστρονομική όαση στην καρδιά της πόλης

Ελληνική δημιουργική κουζίνα στο δροσερό πάρκο Μαδρίτης

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
_mg_9481.jpg
_mg_9499.jpg
_mg_9453.jpg

Το θρυλικό εστιατόριο Βασίλαινας σερβίρει μια νόστιμη εκδοχή της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας σε καταπράσινο κήπο

Στην οδό Βρασίδα 13, πίσω από το καταπράσινο πάρκο της Μαδρίτης, βρίσκεται το εστιατόριο Βασίλαινας. Ο δροσερός κήπος του μοιάζει να «συνομιλεί» με τη νοτιοανατολική όψη του ξενοδοχείου Hilton κι ο φυσικός πράσινος «τοίχος» του κόβει κάθε βοή από το πολυσύχναστο κέντρο έτσι ώστε να ακούγεται μόνο το θρόισμα των φύλλων. Ο χώρος και το προσωπικό έτοιμοι και τηρώντας ευλαβικά τα υγειονομικά μέτρα, υποδέχονται τους επισκέπτες με ασφάλεια, στη μικρή αυτή γαστρονομική όαση στην καρδιά της πόλης.

Το ιδανικό ξεκίνημα με το που βολευτεί κάποιος αναπαυτικά στη θέση του είναι ένα ποτήρι κρασί. Το προσωπικό θα βοηθήσει στην επιλογή μέσα από τη μεγάλη ενημερωμένη λίστα των ελληνικών κρασιών και της walk-in κάβας του εστιατορίου. Σειρά έχει το φαγητό. Το καλωσόρισμα γίνεται με τη μους αποδομημένης σπανακόπιτας. Εκτός από τα καθορισμένα πιάτα στον κατάλογο καθημερινά σερβίρονται πιάτα ημέρας που δεν υπάρχουν στο μενού και πατάνε σε ό,τι καλό βρίσκουν το πρωί στις αγορές οι μάγειρες που αναζητούν το πιο φρέσκο ψάρι και διαλέγουν εκλεκτό κρέας.

Αν είσαι φίλος των θαλασσινών προτείνουμε το ψητό καλαμάρι με φάβα, σταμναγκάθι και μελάνι σουπιάς. Έπειτα τη ζεστή χταποδοσαλάτα με αμπελοφάσουλα, φινόκιο, baby πατάτα και εστραγκόν. Και φυσικά το ταρτάρ τόνου, με καπνιστή μαγιονέζα, πίκλες και μάραθο. Αν πάλι προτιμάς κρεατικά, πρέπει να δοκιμάσεις την παραδοσιακή πίτα με κατσικάκι Βόνιτσας, καυκαλήθρες, τσουκνίδες, φρέσκα αρωματικά και κρέμα γιαουρτιού αλλά και το κόντρα φιλέτο με νιόκι τραχανά, καρίκι Τήνου, παντζάρι, μαρτούλια. Κι αν εν τέλει θέλεις να πας την γευστική εμπειρία στου Βασίλαινα ένα βήμα παραπάνω τότε μπορείς να επιλέξεις το μενού Γευσιγνωσίας. Πρόκειται για μια πρόταση του σεφ Μανώλη Γαρνέλη που συνδυάζεται θαυμάσια με wine pairing σε κάθε στάδιο δοκιμής και στο τέλος φυσικά γλυκό.

Η δροσιστική μους γιαούρτι με φράουλες ποσέ σε κρασί Syrah, μαρέγκες και σορμπέ δεντρολίβανο θα έκλεινε το γεύμα θεσπέσια. Εναλλακτικά η μους bitter σοκολάτας, μέλι, λάιμ, γκανάζ μοντέ με βανίλια, σορμπέ εξωτικά φρούτα. Ίσως μετά από αυτά, το καλοκαιρινό πέρασμα απ’ το πάρκο Μαδρίτης ακούγεται πιο ελκυστικό από ποτέ.

●  Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 18.00-00.00, Σάββατο 17.00-00.00, Κυριακή 13.00-22.00

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ