- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Το καλοκαίρι η πόλη έχει τα καταφύγιά της, που χαρίζουν στους Αθηναίους ανάσες δροσιάς. Μεταφράζονται σε ψηλά μπαλκόνια, δροσερές ταράτσες, πράσινες αυλές, πεζοδρόμια, όλα καλά προφυλαγμένα από τη ζέστη και τη φασαρία. Κρύψου σε μια αυλή να μυρίσεις το νυχτολούλουδο, γίνε ένα με την παρέα του κόσμου στα μαγαζιά που έχουν βγει στο δρόμο ή ανέβα σε μια ταράτσα τα μεσάνυχτα. Αν είσαι τυχερός και πετύχεις το φεγγάρι ολόγιομο να σουλατσάρει πάνω από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, θα δεις πώς είναι να ζεις σε μια πλανεύτρα πόλη.
Παραδοσιακά, τα ξενοδοχεία της πόλης είναι εκείνα που προσφέρουν την καλύτερη θέα. Στο La Suite Lounge του St. George Lycabettus, μπορείς να χορτάσεις πανοραμική θέα και μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, ή να πιεις το κοκτέιλ σου με την πόλη να απλώνεται φαντασμαγορική και φωτισμένη κάτω από τα πόδια σου.
St. George Lycabettus
Η αυλή της Ροζαλίας αυτή την εποχή είναι καταπράσινη, ανθισμένη και μαζεύει όλους όσοι αναζητούν στιγμές δροσιάς. Απόλαυσέ την με μαγειρευτό φαγητό που φέρνει στο νου το ταλέντο της μαμάς, αλλά και κουζίνα που ψήνει εξαιρετικό κρέας και ψάρι. Έχει και καλό κρασάκι χύμα και πολύ καλές τιμές σε όλα τα πιάτα.
Ροζαλία
Λίγο πιο πέρα, στο Παγκράτι, ο Κατσούρμπος απλώνει τα τραπέζια του στην πιο ήσυχη πλευρά της hot πλατείας Προσκόπων και κρατάει ψηλά τη σημαία της κρητικής κουζίνας σερβίροντας αυθεντικά πεντανόστιμα πιάτα σε καλές τιμές.
Η Φιλαδέλφεια έχει τον υπέροχο Λεμονόκηπό της. Μία πανέμορφη χρωματιστή και δροσερή αυλή που θυμίζει παραμύθι, όπου σερβίρονται γεύσεις που γεφυρώνουν την παράδοση με τη μοντέρνα κουζίνα.
Λεμονόκηπος
Το Πόρτο Κάγιο στην Αγία Παρασκευή έχει πολύ όμορφο κήπο που θυμίζει αυλή παλιού αθηναϊκού σπιτιού και μαγειρεύει αυθεντικά και πεντανόστιμα πιάτα με μανιάτικη καταγωγή.
Πόρτο Κάγιο
Στα βόρεια, θα πέσεις πάνω στο γυάλινο κήπο ενός παλιού αρχοντικού, όπου στεγάζεται το Altamira με τα πολυεθνικά ταξίδια της γεύσης του από το Μεξικό ως την Ινδία και από τις αραβικές χώρες μέχρι τη νοτιανατολική Ασία.
Altamira
Στην άλλη πλευρά της πόλης, στο δημοφιλή πεζόδρομο της Αγίας Λαύρας, στο Αιγάλεω, γίνε ένα με το φοιτητόκοσμο που κάθεται έξω, στα τραπεζάκια του Ρακοθεωρίες, με καλή παρέα, μεζεδάκια και ρακί.
Αν αποφασίσεις να σε φυσήξει το αεράκι του νοτιά, πήγαινε στο Χαρτί & Καλαμάρι στο Πέραμα. Εδώ θα ξεκουραστείς στο πράσινο άλσος που βρίσκεται η αυλή του, τρώγοντας νόστιμες εμπνεύσεις της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας.
Αρχική φωτογραφία: Altamira
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.