Θεματα

5 επικές στιγμές του ελληνικού Master Chef (video)

Με αφορμή τον καινούργιο κύκλο που ξεκινάει

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι κριτές του Master Chef

5 στιγμές που θα θυμόμαστε για πάντα από το Master Chef

Απόψε Σάββατο 23 Ιανουαρίου στις 21.00 ακριβώς η αγαπημένη τηλεοπτική εκπομπή κάθε foodie εκεί έξω επιστρέφει. Το Master Chef 5 καταφτάνει πάνω ακριβώς στη στιγμή που το λιγουρευόμασταν περισσότερο (πάει χάλια και το Survivor...), μια που λίγες γαστρονομικές απολαύσεις μας έχουν απομείνει πια σε αυτή τη ζωή… Τι καλύτερο λοιπόν από το να χαθούμε στον καναπέ και να παθιαστούμε με τα μαγειρικά skills που έχουν (ή δεν έχουν) άνθρωποι που δεν γνωρίζουμε;

Με αφορμή το Master Chef 5 που αρχίζει σε λίγες ώρες, ας θυμηθούμε 5 επικές σκηνές των προηγούμενων σεζόν και που πιθανότατα θα θυμόμαστε για πάντα.

ΚΡΑΤΣ

Master Chef: Το Κρατς | Luben TV

Στην οντισιόν του γλυκύτατου Χρήστου Μπάρκα ο Πάνος Ιωαννίδης δοκιμάζει το πιάτο που έχει μπροστά του και βρίσκει χώμα στα χόρτα. Κι αυτό δεν είναι καν το καλύτερο σημείο. Γιατί λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ακολουθεί ένας από τους επικότερους διαλόγους στα χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης. Ο με καταγωγή από τα Γιάννενα και συνηθισμένος στη βαριά προφορά του τόπου του Χρήστος ερμηνεύει τη λέξη «κρατς» που ακούει από τον Πάνο Ιωαννίδη ως «κράτησες». Ούτε παραγγελία να την είχε η παραγωγή αυτή την ατάκα!

A good vet could save this chicken

Master Chef:  Ένας καλός κτηνίατρος θα μπορούσε να σώσει αυτό το κοτόπουλο  | Luben TV

Ακόμα και αν καταφέρναμε να ξεπεράσουμε την τραυματική συνταγή «κοτόπουλο με κορν φλέικς με γαρνιτούρα μισό ξεφλουδισμένο αχλάδι στο πλάι», με τίποτα δεν θα ξεχάσουμε το ωμό (μα εντελώς ωμό) πουλερικό που όπως πολύ σωστά επισήμανε ο Κοντιζάς «ένας καλός κτηνίατρος θα μπορούσε να το επαναφέρει στη ζωή». Ούτε όμως και την επική ατάκα του Κουτσόπουλου «και μαντού να έχεις κάνει στο στρατό δεν σώνεσαι».

«Εν κουλί αυτό!»

«Εν κουλί αυτό;» Το "Κράξιμο διαρκείας" του Χαράλαμπου στον Παντελή!

Σε μια από τις δοκιμασίες ο Κύπριος Χαράλαμπος -Χάμπος- Κοτσώνης πρέπει να ετοιμάσει ένα πιάτο μαζί με τον Παντελή. Για κάποιο λόγο που δεν θα μάθουμε ποτέ, ο Χαράλαμπος φρικάρει και για 20 λεπτά συμπεριφέρεται στον συμπαίχτη του σαν μουτρωμένο 5χρονο. Αποκορύφωμα η ατάκα που έμεινε στην ιστορία «Εν κουλί αυτό!», φράση που ο Χαράλαμπος πρέπει να ξεστόμισε ωρυόμενος πάνω από 30 φορές, στη συνέχεια λατρεύτηκε από το κοινό και έγινε από σύνθημα σε μπλουζάκι, μέχρι γεύση χύμα παγωτού.

 

«Εμένα μου άρεσε»

Το τέλειο πιάτο της Γιώτας και το συμβόλαιο | MasterChef 4

Η τσαούσα κυρία Γιώτα ό,τι μαγείρευε η ίδια το έβρισκε πάντα τέλειο. Κι αν κάποιος κριτής είχε διαφορετική γνώμη, απλά απαντούσε «εμένα μου άρεσε» με εκείνο το απαράμιλλο ύφος της που δεν σηκώνει και πολλά.

Ο τυφώνας Κουτσόπουλος

MasterChef Greece 2020 - Best Of Λεωνίδας Κουτσόπουλος Part 1.

Ευφυέστατος και μεγάλος ατακαδόρος ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος είναι για εμένα από μόνος του η αιτία να δει κάποιος το Master Chef (ναι, προφανώς ανήκω στο fun club του θείου Λεωνίδα!). Τραγουδάει Χατζηφραγκέτα (και οι Χατζηφραγκέτα ανταποδίδουν -βλ. παρακάτω), σιχαίνεται τις αστείες κάλτσες και τα φανταχτερά πουκάμισα και παρότι έφερε στον κόσμο το τζατζίκι-αβοκάντο, συνεχίζουμε να τον λατρεύουμε γιατί έχει πάντα τη σωστή ατάκα στη σωστή στιγμή. «Αυτή η ιαπωνική μάστιγα δεν μαζεύεται με τίποτα»...είπε για τον Σωτήρη Κοντιζά σε μια ακόμη σκληρή κριτική του ελληνοιάπωνα αυστηρού κριτή και μας έκανε όλους να τον λατρέψουμε.

Xatzi - " Ο Ύμνος του Κουτσόπουλου "

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ