- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ανδριάς, το ιστορικό προφιτερόλ της πόλης
Στο ζαχαροπλαστείο Ανδριάς θα βρεις το τέλειο προφιτερόλ
Στο ζαχαροπλαστείο Ανδριάς θα βρεις το τέλειο προφιτερόλ
Την πρώτη φορά που κοιτάζεις την τούρτα του Ανδριά, χρειάζεσαι μερικά λεπτά για να συνειδητοποιήσεις τι είναι αυτό που βλέπεις. Ολοστρόγγυλη, άκρως σοκολατένια, με μικρές φουντίτσες χειροποίητης σαντιγί ολόγυρα. Η κορφή, όμως, είναι που συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα: στολισμένη με τρυφερά σουδάκια, περιχυμένη με επιπλέον σοκολάτα, είναι απολύτως αδύνατον να της αντισταθείς… Βλέπετε, αυτή δεν είναι μια συνηθισμένη τούρτα, αλλά η μαγική τούρτα-προφιτερόλ του Ανδριά!
Όταν ο Γρηγόρης Ανδριάς άνοιξε το ομώνυμο ζαχαροπλαστείο του το 1972, κατάφερε να κάνει το προφιτερόλ ταυτόσημο με το όνομά του. Ποτέ πριν οι Αθηναίοι δεν είχαν δοκιμάσει τέτοιο προφιτερόλ και μάλιστα σε οικογενειακό μέγεθος, σε μορφή τούρτας, ακόμη και σε τούρτα παγωτό!
Σήμερα, σχεδόν μισό αιώνα μετά, ο γιος του Δημήτρης συνεχίζει την τέχνη του πατέρα του, φτιάχνοντας τις ίδιες συνταγές με μεράκι και απαράμιλλη μαεστρία. Εκτός από το ξακουστό σε όλη την Αθήνα προφιτερόλ, θα βρείτε επίσης τρομερές πάστες, λαχταριστά κοκ και εκλεράκια, όλα τα παραδοσιακά γλυκά που ονειρεύεστε, αλλά και φανταστικά μελομακάρονα, κουραμπιέδες και τρομερή βασιλόπιτα!
● Λ. Καποδιστρίου 92, Φιλοθέη, 210 2755793, www.profiterolandrias.gr, instagram: zaxaroplasteio.andrias, Facebook: Ανδριάς. Και delivery.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.