- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Το fageto σου στέλνει 3 μενού που «μυρίζουν» σπιτική νοστιμιά
Όλα τους έχουν γεύση από παλιά, καλή, αθηναϊκή κουζίνα
3 εξαιρετικά μενού για τις γιορτές από το fageto catering
Πλησιάζουν ολοταχώς οι γιορτές οι μέρες τρέχουν και δεν έχω κανονίσει τίποτα. Άσε που ο προγραμματισμός των εορτών, σύμφωνα με την κυβέρνηση, έχει αγνοήσει επιδεικτικά και άκομψα, όλους τους ανθρώπους που ζούμε μόνοι. Γιορτές, λέει, με δύο οικογένειες αυστηρά και εδώ δεν έχουμε ούτε μισή. Θα πρέπει τουλάχιστον να μας χορηγήσει αντικαταθλιπτικά δωρεάν, αλλά ούτε καν αυτό…
Οπότε μπορούμε να κάνουμε τις δικές μας επιλογές. Δείπνα με εικονικούς προσκεκλημένους, ή με φίλους, λίγους και εκλεκτούς - που στη δική μου περίπτωση αποτελούν τη μικρή προσωπική μου οικογένεια.
Από την άλλη πλευρά, αυτό που συμβαίνει με τις εορταστικές συνταγές (γαλοπούλες, γουρουνόπουλα κλπ.), είναι το ότι είναι πολύ δύσκολο να μαγειρέψει κανείς μικρή ποσότητα φαγητού και η αλληλουχία των πιάτων που επιτάσσει το εορταστικό της ημέρας, αφήνει τεράστια περισσεύματα φαγητών στο ψυγείο για πολλές μέρες που δεν έχουμε τι να τα κάνουμε. Σας τα λέω αυτά, γιατί δοκίμασα την άγια – για τους Αμερικάνους - ημέρα των ευχαριστιών, μια εξαιρετική ψητή γαλοπούλα, που ακόμη και εμένα, παιδί του Βορρά και του χοιρινού με έκανε να την (ξανα)αγαπήσω.
Μου την έστειλαν κάτι παλιοί μου φίλοι, που με σκέφτονται αυτές μέρες από τη “fageto catering” που είναι στην πραγματικότητα η “chocolatiere” για όσους θυμούνται από παλιά, τη δεκαετία του ’80, τα δύο μικρά πρωτοποριακά ζαχαροπλαστεία: στο Χίλτον και στο Κολωνάκι που άφησαν εποχή.
Έβγαλαν λοιπόν, για τις γιορτές, 3 εξαιρετικά μενού, που πώς να σας το πω, είναι βεβαίως catering, αλλά έχουν αυτή την οικεία σε όλους μας ποιότητα της παλιάς αστικής, σπιτικής, αθηναϊκής κουζίνας, αυτά που θα τρώγατε στο σπίτι της μεγάλης θείας σας, εάν σας καλούσε για φαγητό… τα συνοδεύουν γραπτές οδηγίες για το πώς θα τα ζεστάνετε εύκολα χωρίς να σας στεγνώσουν! Επιπλέον τα δίνουν σε τρεις εκδοχές: για 4, 6 και 9 άτομα που καλύπτουν όλες τις εκδοχές με εικονικούς ή μη καλεσμένους.
Το πρώτο, αυτό που λένε Κλασικό μενού
Ξεκινάει με μια σούπα κολοκύθας με σελινόριζα, αρωματισμένη με κόλιανδρο. Στην συνέχεια έχετε να διαλέξετε μεταξύ ψητής γαλοπούλας με κράνμπερις και ρόδι, που μπορείτε να προσαρμόσετε τη γέμιση στα γούστα σας: είτε ελληνική, με ρύζι, κουκουνάρι, σταφίδες κλπ., είτε πιο “continental” με κιμά, κάστανα, και όλα τα σχετικά. Ή, μαύρο χοίρο, σιγοψημένο με μέλι και κόκκινο κρασί, πάλι με γέμιση εάν θέλετε και πατάτες φούρνου λεμονάτες.Τέλος, ένα απαλό επιδόρπιο με αχλάδια ποσέ σε χυμό ροδιού, γρεναδίνη και σος βανίλιας.
Το δεύτερο μενού είναι Χορτοφαγικό
Σούπα πράσου “Βισισουάζ” και κρουτόν βοτάνων στην αρχή. Ακολουθούν μπέργκερ από κινόα με καραμελωμένο τζίντζερ, καρότο, ξύσμα εσπεριδοειδών και κόλιανδρο, που το συνοδεύουν μικρές πατάτες νέας εσοδείας με ψημένο σκόρδο και πουρές κολοκύθας με βερίκοκα κονφί και αμύγδαλα. Vegan μους αβοκάντου με μπίτερ σοκολάτα, κίτρο, ανθό αλατιού για επιδόρπιο!
Και τέλος το Gourmet
Μπισκ αστακού και γαρίδας, φλερόν σφολιάτας, που την ακολουθεί πάπια ή ορτύκια κονφί, με γυάλισμα εσπεριδοειδών και Aperol ή αγριόχοιρος σιγοψημένος με δενδρολίβανο, ρόδι, κόκκινο κρασί και μπαχαρικά. Τα συνοδεύουν εξαιρετικά ένας πουρές πατάτας με μαύρη τρούφα και βούτυρο τρούφας και άγρια μανιτάρια με κουκουνάρι και εστραγκόν. Για γλυκό, μπισκότο αμυγδάλου, με φραμπουάζ και ανάλαφρη κρέμα με βασιλικό και πανακότα με ζελέ Μαυροδάφνης.
Υ.Γ.1 The sooner the better: όσο πιο γρήγορα δώσετε την παραγγελία σας, τόσο πιο καλά θα εξυπηρετηθείτε… Τιμές για όλα θα βρείτε στο site τους που σας δίνω παρακάτω.
Υ.Γ.2 Δεν είναι μόνο αυτά τα εορταστικά μενού που προτείνουν. Ρίξτε μια ματιά στον κατάλογο των φαγητών που έχουν και για καθημερινή εξυπηρέτηση
Υ.Γ.3 Ακολουθούν τρόπους μαγειρικής πιο ασφαλείς για τον κορωνοϊό (μαγειρική sous vide κλπ)
Info
https://fageto.catering, 210 3467660
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.