Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για αυτούς που λατρεύουν το κέικ. Βαθμός πολύ μικρής δυσκολίας, είναι υπέροχο για πρωινό και θα κάνει το σπίτι να μοσχοβολάει! Τα υλικά είναι πολύ απλά, βρίσκονται σε κάθε σπίτι και κυρίως είναι απολύτως υγιεινά.
Για ένα κέικ θα χρειαστούμε:
· 1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
· 1 κούπα με μπανάνα που θα έχουμε πολτοποιήσει, η οποία αντιστοιχεί σε δύο περίπου δύο ώριμες μπανάνες (γίνεται εύκολα με ένα πιρούνι)
· 1/2κουταλάκι μαγειρική σόδα
· 1/4 κουταλάκι κανέλλα
· 1/2 κουταλάκι baking powder
· 1/2 κουταλάκι αλάτι
· 1/4 κούπα μέλι
· 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
· 1/6 κούπα γάλα επιλογής μας
· 1 χούφτα σταφίδες (προαιρετικό αλλά συνιστάται!)
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Θα αναμείξουμε σε ένα μπολ το μέλι με την μπανάνα, το χυμό λεμονιού και το γάλα και σε ένα δεύτερο τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια θα ζευγαρώσουμε τα δύο αυτά και θα ανακατέψουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. (Το ανακάτωμα γίνεται απλά με ένα κουτάλι, δεν χρειάζεται μίξερ.) Η ζύμη είναι έτοιμη για ψήσιμο σε λαδωμένο ταψάκι για κέικ! Προαιρετικά πασπαλίζουμε με νιφάδες βρώμης προτού το βάλουμε στον φούρνο. Θα είναι έτοιμο σε 35-45 λεπτά ανάλογα με το πόσο μαλακό θέλουμε να είναι.
φωτογραφίες από instagram @misitzi
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.