- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ο Αλέξης Φουρούλης είναι ένας από τους από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους σεφ της σύγχρονης ελληνικής σκηνής. Μετά τις σπουδές του στην Ελλάδα ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο και έζησε για χρόνια στην Αμερική όπου έστησε και δύο επιτυχημένα εστιατόρια. Τα τελευταία 10 χρόνια βρίσκεται σαν ιδιοκτήτης και σεφ στο Μάνη Μάνη, ένα πολύ όμορφο εστιατόριο στην σκιά της Ακρόπολης όπου μαγειρεύει την πελοποννησιακή και ελληνική παράδοση μέσα από την δική του φρέσκια ματιά.

Υλικά για 4 άτομα:
1 κρεμμύδι μεσαίο ξερό
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
8 αγκινάρες
100 γρ αρακά
2 καρότα μικρά
10 μανιτάρια απλά
200 ml ζωμός λαχανικών
16 γαρίδες
Χυμό από 2 λεμόνια
30 ml ελαιόλαδο
100 ml κρασί λευκό
1 κλωνάρι θυμάρι
1 κλωνάρι μάραθο

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι, για να μην μαυρίσουν. Ψιλοκόβουμε το ξερό & φρέσκο κρεμμύδι. Κόβουμε το καρότο σε μικρά κομμάτια. Τα σοτάρουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τις αγκινάρες, που έχουμε από πριν κόψει σε κομματάκια, μαζί με τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και το θυμάρι. 10’ πριν είναι έτοιμες οι αγκινάρες ρίχνουμε τον αρακά και τις γαρίδες. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον μάραθο και τον χυμό λεμονιού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ειδικοί εξηγούν το πότε, το γιατί και το πώς…
Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.