- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Όλη η ζωή μας ένας «Μπουφές»: από τότε που ο άνθρωπος ήταν τροφοσυλλέκτης και μάζευε καρπούς και ρίζες μέχρι τη σημερινή εποχή της fusion κουζίνας και της μοριακής γαστρονομίας, έστρωσε το τραπέζι του φαγητού με τους πλέον διαφορετικούς τρόπους, εφηύρε δεκάδες σκεύη, ξόδεψε περιουσίες για να στηθούν τραπεζαρίες. Μεγάλες αποφάσεις πάρθηκαν σε ένα δείπνο, ενώ πόλεμοι και επαναστάσεις για την τροφή σφράγισαν την ιστορία.
Ο «Μπουφές» είναι μία έκθεση αφιερωμένη στην τροφή, με έργα νέων και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Η έκθεση θα περιλαμβάνει ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, έπιπλα, σκεύη, χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, κοσμήματα και κατασκευές σύγχρονων σχεδιαστών που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για τον «Μπουφέ».
Αλεξία Καραβέλα, Meatloaf with mushrooms, 2013, μαρκαδόροι σε χαρτί

Εύα Μαραθάκη, 2012, μολύβι σε χαρτί
Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Βανέσσα Αναστασοπούλου, Ελένη Βερναρδάκη, Ειρήνη Γκόνου, Χριστίνα Δάρρα, Μάρθα Δημητροπούλου, Κατερίνα Διακομή, Farida El Gazzar, Εν Φλω, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Λίζη Καλλιγά, Κατερίνα Καλούδη, Αλεξία Καραβέλα, Χάρης Κοντοσφύρης, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Αλέξης Κυριτσόπουλος, Αφροδίτη Λίττη, Εύα Μαραθάκη, Αντώνης Μιχαηλίδης, Μάρω Μιχαλακάκου, Nicholas Moore, Αλίκη Παλάσκα, Γιώργος Πανταζής, Μίλτος Παντελιάς, Θεόδωρος Παπαγιάννης, Poka-Yio, Παύλος Σάμιος, Νίκος Τρανός, Ναταλία Τσουκαλά, Φίλιππος Φωτιάδης, Πάνος Χαραλάμπους.
Οι σχεδιαστές: Κατερίνα Αργυρού, Λία Δανιόλου, Μαριέττα Καλλονά, Αντωνία Λεκατσά, Mira, Ειρήνη Νεοφύτου, Χρυσούλα Πάλλη, Μαρία Πετζετάκι, Λίνα Σπάρη, Αλεξάνδρα Σοφιανοπούλου, Χριστίνα Τσενέ, Μαργαρίτα Χρυσάκη, , Θεοδώρα Χωραφά, we design.

Λίζη Καλλιγά, Mermaid’s dream, Ocean Desire, 2013, ακουαρέλα σε χαρτί

Αντώνης Μιχαηλίδης, χειροποίητο μαχαίρι σε βάση, 2014
Info: Παλαιοπωλείο Μαρτίνος, Πινδάρου 24, Κολωνάκι. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00-15:00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00-20:00. Η έκθεση θα διαρκέσει έως το τέλος Ιουνίου 2014.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.