- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τη δεκαετία του ’60 η Άντα και ο Άλντο Καμπεόλ, ιδιοκτήτες του εστιατορίου «Le Beccherie» στο Τρεβίζο της Ιταλίας, εμπλουτίζουν το μενού τους μ’ ένα ολοκαίνουργιο και πρωτοποριακό για την εποχή του επιδόρπιο. Φτιαγμένο με παραδοσιακά ιταλικά σαβαγιάρ, τυρί κρέμα μασκαρπόνε, πλούσια γεύση καφέ και από πάνω σκόνη κακάο το ονομάζουν tiramisu. Στα ιταλικά σημαίνει 'σήκωσέ με', καθώς είναι ελαφρύ στη γεύση και στη χώνεψη. Πενήντα τέσσερα χρόνια μετά το εστιατόριο, το οποίο έφερε το τιραμισού στον κόσμο πρόκειται να κλείσει τις πόρτες του στις 30 Μαρτίου λόγω της σημαντικής μείωσης πελατών, που έχει υποστεί.
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη η συνεχής πτώση του τζίρου οφείλεται στην έλλειψη τουρισμού και στην αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών μετά το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης στα τέλη του 2007.«Υπάρχει μια πτώση», όπως δήλωνει ο ίδιος. «Έχουμε χάσει πια τον πολιτικό κόσμο και τα δημόσια πρόσωπα». Ενώ συμπληρώνει πως αυτή η κατάσταση είναι πολύ θλιβερή καθώς αυτό το μέρος ιδρύθηκε από τον παππού του.
Πέρσι το Σεπτέμβρη το Τρεβιζό ζήτησε να χαρακτηριστεί επίσημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως η γενέτειρα του Τιραμισού και να αναγνωριστεί το γλυκό ως παραδοσιακή σπεσιαλιτέ του τόπου όπως συμβαίνει και στη Γαλλία με τη σαμπάνια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.