- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τα ιταλικά εστιατόρια La Pasteria τοποθετούν στο τιμόνι τον Ettore Botrini.
Σαν συνέχεια της γενικότερης τάσης η οποία θέλει διάσημους designers να υπογράφουν σειρές ρούχων που προορίζονται για το ευρύ κοινό (όλη η Αθήνα περιμένει διαρκώς την ανοιξιάτικη κολεξιόν του Matthew Williamson για τα H&M), έτσι και η γαστρονομία κάνει τη μεγάλη στροφή και βάζει διάσημους και βραβευμένους σεφ (που μέχρι τώρα λίγοι τυχεροί και έναντι ακριβού αντιτίμου μπορούσαν να γευθούν) να υπογράφουν πιάτα απλά και καθημερινά που απευθύνονται σε όλο τον κόσμο και έχουν τιμές προσιτές. Τα αγαπημένα λοιπόν ιταλικά εστιατόρια La Pasteria, που ταΐζουν καθημερινά τους Αθηναίους μεσημέρι - βράδυ με σπιτική, αυθεντική, ανεπιτήδευτη ιταλική κουζίνα, κάνουν την πρωτοπορία και τοποθετούν στο τιμόνι τον Ettore Botrini, ένα σεφ διάσημο και χιλιοβραβευμένο, ένα σεφ που μέχρι τώρα είχαμε συνδέσει με πρωτοποριακές και ανατρεπτικές προτάσεις. Φυσικά κρατούν το στιλ και την ατμόσφαιρα (αυτή την καθησυχαστική απλότητα και την εικόνα της γνήσιας ιταλικής τρατορίας) και διατηρούν στους καταλόγους τους όλα εκείνα τα πιάτα που χάρισαν φανατικούς πελάτες. Προσθέτουν τη γευστική επιμέλεια του διάσημου σεφ, ο οποίος εκφράζει την ιταλική πλευρά της οικογένειάς του, ανασύρει μνήμες της παιδικής του ηλικίας και μπαίνει στη πρόκληση –αυτός ο ανατρεπτικός– να ακολουθήσει τη λογική μιας κουζίνας απλής, που ταυτόχρονα όμως είναι και απολαυστική και γνήσια, όπως η αληθινή ιταλική κουζίνα. Λέει ο ίδιος: «Μα… να μυθοποιήσουμε κάτι τόσο απλό όσο το φαγητό;», κι εκεί είναι που τον εκτιμώ βαθιά μια και αυτή η μικρή προτασούλα αποτυπώνει και τη δική μου φιλοσοφία. Από τις 15 Μαρτίου, λοιπόν, σε όλα τα La Pasteria μπορεί κανείς να δοκιμάσει το άγγιγμα του Ιταλού σεφ, εμείς σαν «ειδικοί» τα γευτήκαμε πρώτοι την περασμένη βδομάδα. Στο εστιατόριο του Χαλανδρίου, μέσα στη γνωστή ζεστή σπιτική ατμόσφαιρα, με τα καρό τραπεζομάντιλα και την ανοιχτή κουζίνα που σε αφήνει να γευτείς πρώτα με τα μάτια. Από τα παλιά και αγαπημένα ξεχωρίσαμε την ανανεωμένη pesto με κουκουνάρι, βασιλικό, ρόκα και παρμεζάνα. Την πεντανόστιμη ναπολιτάνα, σήμα κατατεθέν που δεν μπορεί ποτέ να λείπει από κανένα ιταλικό που σέβεται τον ευατό του. Δοκιμάσαμε ακόμη –από τα καινούργια πιάτα του Ettore Botrini– λαζάνια στο φούρνο με μανιτάρια, ντοματούλα και κιμά, πιάτο εξαιρετικής νοστιμιάς όσο και ιταλικής μαμαδίσιας απλότητας, και πένες με ψιλοκομμένο φιλέτο χοιρινού με λαχανικά, κρέμα γάλακτος και τρούφα – επίσης πολύ καλό. Ακολούθησε κι ένα πιάτο «τριλογία», έτσι, για να δοκιμάσουμε και τα κρεατικά – κοτόπουλο με σκόρδο, μυρωδικά, κρέμα γάλακτος και λευκό κρασί, ιταλική tagliata σε φιλετάκια με ρόκα, παρμεζάνα, balsamico και maccinata pomodoro, δηλαδή το αυθεντικό ιταλικό μπιφτέκι με ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα. Αυτό το τελευταίο με ενθουσίασε, έδωσα στο διπλανό μου την entrecote, εξασφάλισα και το δικό του μπιφτέκι! Κλείσαμε με γλυκά, όλα τους με μια γεύση σπιτική, το τιραμισού έκλεψε τη παράσταση κι απέσπασε επευφημίες και γερές κουταλιές απ’ όλους μας.
LA PASTERIA, ανοιχτά καθημερινά, και Κυριακή, έως 1.30 π.μ., Παρασκευή & Σάββατο έως 2.00 π.μ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.