- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Με παίρνουν οι φίλες πρωί Σαββάτου, μου κλείνουν ραντεβού μεσημεριανό στον Sam, και αντιρρήσεις πολλές δεν σηκώνουν… Ζητώ εξηγήσεις, ναι, είναι ο Σαμ που ξέρουμε όλοι όσοι βγαίνουμε την τελευταία 20ετία. Για χρόνια στην μπάρα του θρυλικού Multi Culti και ύστερα στο Pecora Nera (δεν υπάρχουν πια) ο Σαμ, συμπαθέστατος και σίγουρη «άκρη» όταν το ποτό το ’θελες σωστό, επανέρχεται με δικό του πόστο. Μιλάω μαζί του και δηλώνει μισός Έλληνας από μπαμπά – «ήρθα στην Ελλάδα το ’83 για να πάω στρατιώτης, αφού είχα ήδη δουλέψει σε εστιατόρια και μπαρ της Σκοτίας, της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου». Το καινούργιο το λέει all day, με μεσογειακές γεύσεις. Ανοιχτό κάθε μέρα από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 αργά το βράδυ, με διάθεση να καλύπτει τις φαγοποτικές ανάγκες του κέντρου, με φιλοδοξία να γίνει στέκι για φίλους και παρέες που θέλουν κάποια στιγμή μέσα στη μέρα να «σταθούν», να χαλαρώσουν, να βάλουν κάτι νόστιμο στο στομάχι τους, να πιουν ένα ποτό.
Το πρωί μαζί με καφέδες σερβίρει μπαγκέτες, τοστ, ομελέτες, στη συνέχεια ορεκτικά, όπως μπρουσκέτες σε 5 πλούσιες γεύσεις, σαλάτες – σημειώστε αυτήν με κινόα, καπνιστό ξιφία, ιπποφαές, γκότζι μπέρι και ηλιόσπορους. Για κάτι πιο πολύ υπάρχουν πίτσες με κριτσανιστή ζύμη, σε μέγεθος μικρό (από €4) και μεγάλο – πιο ακριβή «μεγάλη» αυτή με ταρτούφο, μανιτάρια και λάδι τρούφας, γύρω στα €11. Σερβίρονται και δύο πάστες, με πομοντόρια και φρέσκο βασιλικό, με γαρίδες και baby ρόκα, κάθε μέρα παίζει και σουπίτσα και πιάτο ημέρας. Στα γλυκά υπάρχουν πανακότα, τιραμισού, μηλόπιτα και δύο γλυκές πίτσες, η Suzette με γκραν μαρνιέ και μία γεμιστή με μασκαρπόνε και σοκολάτα.
Τσιμπολογήσαμε απ’ όλα, ήπιαμε Βιβλία Χώρα με €19, πολύ καλές οι τιμές των ελληνικών κρασιών (και prosecco και μοσχάτο D’ Asti), σερβίρονται και σε ποτήρι με €4, τα ποτά €6, τα κοκτέιλ €8. Ο χώρος ακριβώς αυτός που θέλεις για ένα σύγχρονο, χαλαρό στέκι, με διακόσμηση από τους Κώστα Νομικό και Βάσια Γαλαίου του εξαιρετικού και ακριβώς απέναντι καταστήματος επίπλων Opus, σταρ και μασκότ του μαγαζιού ο υπέροχος Ραφ, ένα γλυκύτατο γκόλντεν ριτρίβερ που τριγυρνάει ανάμεσα σε τραπέζια και δεν θέλει δεύτερη κουβέντα για να σε κάνει φίλο. Στα συν η φρέσκια και ενημερωμένη μουσική αλλά και η τέχνη, ωραία κομμάτια Ελλήνων ζωγράφων –Ακριθάκης, Παύλος, Αχιλλέας Χρηστίδης κ.ά.
Sam, Τσακάλωφ 30, Κολωνάκι, 210 3618436
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.