Sweet Little Rain: O καφές που σερβίρεται μαζί με ένα ζαχαρένιο σύννεφο
Και βρέχει ζάχαρη στο φλιτζάνι σου
Η ασιατική αλυσίδα καφέ Mellower Coffee σερβίρει καφέ Americano με ένα σύννεφο από μαλλί της γριάς
Αν σκέφτεσαι ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κρατάς στα χέρια σου ένα καυτό φλιτζάνι καφέ μια βροχερή μέρα, κάνεις λάθος. Ίσως γιατί δεν έχεις ακόμα φανταστεί την ιδέα που έκανε πραγματικότητα μια αλυσίδα καφέ στην Ασία. Το Mellow Coffee, μια καφετέρια στη Σιγκαπούρη οραματίστηκε μία βροχή να στάζει πάνω από την καυτή κούπα του καφέ σου. Όχι μια συνηθισμένη βροχή, αλλά μία μικρή καταιγίδα εξ ολοκλήρου φτιαγμένη από ζάχαρη.
Το “Sweet Little Rain” είναι στην ουσία ένας καφές Americano που σερβίρεται με χειροποίητο μαλλί της γριάς πάνω από το φλιτζάνι του. Εξαιτίας των υδρατμών που απελευθερώνει ο καυτός καφές, το μαλλί της γριάς αρχίζει να λιώνει, οπότε η ζάχαρη αρχίζει να στάζει μέσα στον καφέ. Όσο οι σταγόνες πέφτουν, γλυκαίνουν ελαφρώς τον καφέ προσφέροντας μια εμπειρία που για κάποιο λόγο το Mellow Coffee περιγράφει (επί λέξει) ως «παρόμοια με την απαλή βροχή που χαϊδεύει το δέρμα σας μια τέλεια ανοιξιάτικη μέρα» (!).
Παρά την άστοχη ποιητική διάθεση και την απουσία πρακτικότητας (τελικά το μαλλί της γριάς δεν στάζει μόνο στον καφέ, αλλά και σε όλο το τραπέζι), το Sweet Little Rain κατάφερε να μιλήσει σε όλες τις καρδιές των instagramers εκεί έξω. Σε μικρό χρονικό διάστημα έγινε το πιο ευπώλητο προϊόν, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που πέρασαν το κατώφλι του Mellower Coffee για να βγάλουν μια τουλάχιστον φωτογραφία της ζαχαρένιας βροχής. Αν η πρώτη σου κίνηση όταν έρχεται ο καφές που παρήγγειλες είναι να βγάλεις το κινητό σου και να τον φωτογραφήσεις, τότε πιθανότατα καταλαβαίνεις κι εσύ το γιατί.
Το Sweet Little Rain κοστίζει περίπου 9 δολάρια, αλλά τουλάχιστον μπορείς να φας το μαλλί της γριάς σε περίπτωση που βαρεθείς να παρακολουθείς τη «βροχή» του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.