Θεματα

Sweet Little Rain: O καφές που σερβίρεται μαζί με ένα ζαχαρένιο σύννεφο

Και βρέχει ζάχαρη στο φλιτζάνι σου

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
cotton-candy-mellower-coffee-shanghai-4-5cdaab81d7357_700.jpg

Η ασιατική αλυσίδα καφέ Mellower Coffee σερβίρει καφέ Americano με ένα σύννεφο από μαλλί της γριάς

Αν σκέφτεσαι ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κρατάς στα χέρια σου ένα καυτό φλιτζάνι καφέ μια βροχερή μέρα, κάνεις λάθος. Ίσως γιατί δεν έχεις ακόμα φανταστεί την ιδέα που έκανε πραγματικότητα μια αλυσίδα καφέ στην Ασία. Το Mellow Coffee, μια καφετέρια στη Σιγκαπούρη οραματίστηκε  μία βροχή να στάζει πάνω από την καυτή κούπα του καφέ σου. Όχι μια συνηθισμένη βροχή, αλλά μία μικρή καταιγίδα εξ ολοκλήρου φτιαγμένη από ζάχαρη.

cotton-candy-mellower-coffee-shanghai-9-5cdaabac16306_700.jpg

Το “Sweet Little Rain” είναι στην ουσία ένας καφές Americano που σερβίρεται με χειροποίητο μαλλί της γριάς πάνω από το φλιτζάνι του. Εξαιτίας των υδρατμών που απελευθερώνει ο καυτός καφές, το μαλλί της γριάς αρχίζει να λιώνει, οπότε η ζάχαρη αρχίζει να στάζει μέσα στον καφέ. Όσο οι σταγόνες πέφτουν, γλυκαίνουν ελαφρώς τον καφέ προσφέροντας μια εμπειρία που για κάποιο λόγο το Mellow Coffee περιγράφει (επί  λέξει) ως «παρόμοια με την απαλή βροχή που χαϊδεύει το δέρμα σας μια τέλεια ανοιξιάτικη μέρα» (!).

cotton-candy-mellower-coffee-shanghai-1-5cdaab775c0e1_700.jpg

Παρά την άστοχη ποιητική διάθεση και την απουσία πρακτικότητας (τελικά το μαλλί της γριάς δεν στάζει μόνο στον καφέ, αλλά και σε όλο το τραπέζι), το Sweet Little Rain κατάφερε να μιλήσει σε όλες τις καρδιές των instagramers εκεί έξω. Σε μικρό χρονικό διάστημα έγινε το πιο ευπώλητο προϊόν, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που πέρασαν το κατώφλι του Mellower Coffee για να βγάλουν μια τουλάχιστον φωτογραφία της ζαχαρένιας βροχής. Αν η πρώτη σου κίνηση όταν έρχεται ο καφές που παρήγγειλες είναι να βγάλεις το κινητό σου και να τον φωτογραφήσεις, τότε πιθανότατα καταλαβαίνεις κι εσύ το γιατί.

cotton-candy-mellower-coffee-shanghai-6-5cdaab8e8c433_700.jpg

Το Sweet Little Rain κοστίζει περίπου 9 δολάρια, αλλά τουλάχιστον μπορείς να φας το μαλλί της γριάς σε περίπτωση που βαρεθείς να παρακολουθείς τη «βροχή» του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ