- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
8 καινούργια ή παλιά και δοκιμασμένα στέκια για ψάρι και θαλασσινά.
Μικρά ψαράκια στο τηγάνι, μεζεδάκια της χαράς και της μοιρασιάς, συνταγές της κατσαρόλας, δημιουργικά και μοδάτα ωμά, ψαρούκλες μεγέθους… μωρού στη σχάρα. Δεν είναι μόνο ότι όλα τούτα τα νόστιμα μας κάνουν να γουργουρίζουμε σαν γάτοι μπροστά στα δίχτυα του ψαρά, είναι που και τα περισσότερα ψαροταβερνάκια και εστιατόρια μας τα προσφέρουν μέσα σε καταπράσινες αυλές, βάζοντάς μας με τη μία σε mood καλοκαιρινών διακοπών. Καινούργια ή παλιά και δοκιμασμένα, αυτά τα 8 στέκια μυρίζουν ιώδιο.
Παπαλίνα
Μια εβδομάδα περίπου ανοιχτή, όμως με ιδιοκτήτες που ασχολούνται χρόνια με το είδος και έχουν μεγάλους δεσμούς με τη Μυτιλήνη. Ψαριά που φτάνει καθημερινά από το νησί, η περίφημη παπαλίνα (δηλαδή φρεσκότατη σαρδέλα που παστώνεται για λίγη ώρα στο χοντρό αλάτι), μαζί και καραβιδάκια βραστά, σούπα γαρίδας, θράψαλο, μύδια αχνιστά και σαγανάκι και πολλά άλλα! Καλές τιμές, μεσημέρι βράδυ. Πραμάντων 20, Κουκάκι, 2109246733
Sea Wolf
Ο λύκος της θάλασσας έχει ανοίξει κανά μήνα και είναι το νέο απόκτημα του καλού σεφ Ηλία Μπαλάσκα. Τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο δίπλα στις πρασιές, στα πιάτα δημιουργικά «ωμά», bio λαχανικά για ψαροφαγία σε καλές τιμές. Ανοίγει αργά το μεσημέρι και το πάει μέχρι αργά το βράδυ. Δημητρακοπούλου 35, Κουκάκι, 2109229235
Μπαρμπουνάκι
Το τελευταίο της αλυσίδας, στη Μητροπόλεως. Γιατί αν και σερβίρει μέσα στο καρα-κέντρο της πόλης, χάρη στα φουντωτά πλατάνια και τους τουρίστες που υπάρχουν παντού γύρω σου, σε κάνει να νομίζεις ότι κάθεσαι στην πλατεία ενός χωριού. Του τηγανιού, της σχάρας, ψάρια μικρά-μεγάλα και πλήθος από μεζεδάκια σε καλές τιμές, μεσημέρι βράδυ. Μητροπόλεως 4, Αθήνα, 2103247700
Σκορπίνα
Πιο βόρεια, πιο δροσερά, μια σταλιά πιο «αμπιγιέ»… Εδώ ο Γιάννης Λιάκου προσφέρει ό,τι ονειρεύεσαι από τον κόσμο του βυθού, καταπληκτικό λιαστό χταπόδι από την Κάλυμνο, σπινιάλο, ζωντανά καβούρια από το ενυδρείο, άφθαστο carpaccio και tartare, ψάρια μεγάλα που θα διαλέξεις και θα ζητήσεις εσύ τον τρόπο που θέλεις να μαγειρευτούν. Υπέροχη λίστα κρασιών. Γρ. Ξενόπουλου 2, Νέο Ψυχικό, 2106722223
Αθερίνα
Αδελφό με το προηγούμενο, εδώ σε πιο χαλαρή, λευκή, νησιώτικη ατμόσφαιρα. Πολλά όστρακα, άπειροι μεζέδες, γαύροι-σαρδέλες φιλεταρισμένα, καλό τηγάνι και μεγάλα για τη σχάρα. Χαρ. Τρικούπη 162, Νέα Ερυθραία, 2106200089
Υπερωκεάνειον
Ψαροφαγία και μαζί η παράδοση της Κιμώλου – απλά μεγαλείο! Μέσα με τις αφίσες από παλιά πλοία και την όψη παλιού μπακάλικου ή έξω στα τραπεζάκια του πεζοδρόμιου για φοβερούς μεζέδες – σαρδέλα με ντομάτα, κρεμμύδι, κάπαρη πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, ψητό καλαμάρι με πάστα πιπεριάς, σουπιά με ταχίνι, μύδια με σκορδαλιά, μπακαλιάρο - πεσκανδρίτσα στη σχάρα. Μ. Χατζηκυριακού 48, Πειραιάς, 2104180030
Jimmy & the fish
Ρετρό ναυτική διακόσμηση, αύρα Κυανής Ακτής και τα κότερα μπροστά να αργοσαλεύουν. Στα πιάτα τα άπαντα του βυθού σε εξαιρετική ποιότητα: σαλάτες, αλοιφές, ψάρια για σχάρα, καλαμαράκι μυκονιάτικο γεμιστό με φέτα, ριζότο με μάγουλα ροφού, μπαρμπούνια διχτυάρικα, χτένια, καβούρια και όλα τα καλά της θάλασσας. Ακτή Κουμουνδούρου 46, Μικρολίμανο, 2104124417
Μπαλκόνι στις Κυκλάδες
Αχ, αυτό το μπαλκόνι που νομίζεις ότι είσαι σε καράβι και ταξιδεύεις! Αιγιοπελαγίτικα φρεσκότατα ψάρια, και τηγάνι και σχάρα, χταποδάκια, όστρακα και θαλασσινές μακαρονάδες μεγάλης νοστιμιάς. Παύλου Μελά 13, Καρέας, 2107640240
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.