- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τη μοναδική εμπειρία να γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο τα συστατικά της υγιεινής διατροφής δημιουργώντας και δοκιμάζοντας τις ικανότητές τους συντροφιά με ειδικούς προσφέρει και φέτος στους μικρούς μαθητές σχολείων το Thessaloniki Food Festival του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το πολύ επιτυχημένο project “Τα παιδιά στην Κουζίνα” θα πραγματοποιηθεί -για τρίτη συνεχή χρονιά-το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Δεκεμβρίου μέσα από τα παιδικά εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής που θα στηθούν σε σχολεία και των 6 Δημοτικών Κοινοτήτων.
Από την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία του Thessaloniki Food Festival.
Ένας από τους βασικότερους στόχους των εργαστηρίων είναι η προσέγγιση της υγιεινής διατροφής μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά δημοτικού υπό την καθοδήγηση έμπειρων ειδικών του χώρου της γαστρονομίας και της διατροφολογίας.
Τα παιδιά συμμετέχοντας σε ένα δίωρο εργαστήριο/workshop έρχονται σε άμεση επαφή με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική δημιουργώντας, με τις πρώτες ύλες που τους δίνονται, τις δικές τους γεύσεις.
Η όλη διαδικασία αποσκοπεί και στην εκτίμηση της αξίας των πρώτων υλών από τους μικρούς μαθητές και κυρίως των υγιεινών πρώτων υλών που πρέπει να χρησιμοποιούμε στην διατροφή μας.
Πέραν της δυνατότητας που παρέχουν τα εργαστήρια στα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους σ ένα μάθημα-δημιουργικό παιχνίδι μπορούν να δοκιμάσουν το αποτέλεσμα, ενώ τους δίνεται και η ευκαιρία να μιλήσουν και να παρουσιάσουν προϊόντα που θα επιθυμούσαν να καταναλώνουν στο κυλικείο του σχολείου τους.
Το πρόγραμμα της δράσης «Τα Παιδιά στην Κουζίνα» έχει ως εξής:
Σάββατο 7.12.2013
Ώρα διεξαγωγής : 17.30-19.30
1η κοινότητα : 41ο Δημοτικό (Ικτίνου 5, Κέντρο)
2η κοινότητα : 61ο Δημοτικό (Αρχαιοτήτων 3, Παν. Φανερωμένη)
4η κοινότητα : 23ο Δημοτικό (Ιπποδρομίου 19, Α. Τούμπα)
Κυριακή 8.12.2013
Ώρα διεξαγωγής :17.300-19.30
3η κοινότητα : 53ο Δημοτικό (Φ.Δραγούμη 7-9 & Ολυμπιάδος, Άνω Πόλη)
5η κοινότητα : 1ο Δημοτικό (Κασσανδρέως 2 & Μοσχονησίων, Κηφισιά)
6η κοινότητα : 3ο Δημοτικό (Ζαϊμη 16, Τριανδρία)
Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε παιδιά δημοτικού και η συμμετοχή σε αυτές θα γίνεται μέσω κράτησης στη γραμματεία του Φεστιβάλ Γαστρονομίας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες – Κρατήσεις, Δευτέρα 2 έως Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, 10.30 – 14.00 στα τηλέφωνα: 2313-317814 & 2313-317812
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.