- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Υλικά
1 χταπόδι 1-1 ½ κιλό
4 κ.σ. λάδι
3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
2 δαφνόφυλλα
1 κ.γ. δεντρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο (ή και παραπάνω αν σας αρέσει)
1 κ.γ. κόκκους μαύρου πιπεριού
1 μικρή πιπερίτσα τσίλι ή ½ κ. γ. μπούκοβο
Πολύ λίγο αλάτι γιατί το χταπόδι είναι από μόνο του αρκετά αλμυρό
Πώς το φτιάχνουμε
Το μαρινάρουμε τουλάχιστον 4 ώρες πριν το ψήσουμε με το λάδι, το μπαλσάμικο, τα σκόρδα, τη δάφνη, το δεντρολίβανο, το πιπέρι, το αλάτι. Το διπλώνουμε σε λαδόκολλα μαζί με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Το ψήνουμε στο φούρνο γύρω στη μία ώρα κι ένα τέταρτο στους 180 βαθμούς. Ταιριάζει πολύ σαν μεζές σε ένα τραπέζι με ψάρια και θαλασσινά (εξαιρετικά και με ταραμοσαλάτα), αλλά και μαζί με όσπρια, φακές, ρεβυθάδα, φασολάδα, φάβα κλπ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.