Μην φρικιάζεις με το πολυκαιρισμένο περιεχόμενο του ψυγείου και σκέψου καλά προτού ξεφορτωθείς τη φαινομενική σαβούρα από τα ντουλάπια. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σε εμπνεύσει, ούτε πού μπορεί να σε οδηγήσει μια στιγμιαία επιφοίτηση. Και αναλογίσου τούτο το διαδυκτιακό success story σαν δίδαγμα: Δίχως την παραμικρή προγενέστερη τριβή με την τέχνη, η Vivi Mac είναι σήμερα εικαστικός υπολογίσιμης φήμης, η οποία πληρώνεται για να δημιουργήσει.
Εκμεταλλευόμενη το ίντερνετ για να διδαχθεί και το Facebook για να διαδώσει, η γαλλίδα ζωγράφος σχεδιάζει σε κουζινικούς καμβάδες και δεν αφήνει κανένα υποπροϊόν του νοικοκυριού της να πάει χαμένο: γάλα, τσίχλες, καλαμάκια, καραμέλα, ρούμι, κρασί, αποτσίγαρα, αλάτι, ζαχαροκάλαμο, παραισθησιογόνα.
Η Vivi ονομάζει εύστοχα τις σειρές της, «Art Ephemere», θέλοντας να υπογραμμίσει την πεπερασμένη φύση των έργων, αλλά και το ευφάνταστο πάρε δώσε της με την ποπ κουλτούρα.
Δείτε παρακάτω ορισμένα αναγνωρίσιμα πρόσωπα που πέρασαν από το εικαστικό της μπλέντερ. Περισσότερα στη σελίδα της στο Facebook, ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε και το άκρως διαφωτιστικό βίντεο για ένα δείγμα της τεχνικής της.
Ο Μάικλ Τζάκσον φτιαγμένος από γάλα

Ο Μπρους Λι φτιαγμένος από γάλα

Γκάντι από κακάο

Λόριν Χιλ από καραμέλα

Μόνα Λίζα από σάλτσα μπάρμπεκιου

Ο Γιόντα από τσίχλες δυόσμου

Τζόνι Ντεπ ως Τζάκ Σπάροου, φτιαγμένος από ρούμι

Ο Μπομπ Μάρλεϊ από φύλλα κάνναβης…

…και ο Snoop Dogg από φούντες

Μπαράκ Ομπάμα από ζαχαροκάλαμο

Νέλσον Μαντέλα από γάλα

Ice Cube από πάγο και αλάτι

Σέρζ Γκέινσμπουργκ από ουίσκι και τσιγάρα

Έιμι Γουάινχαουζ από κρασί

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.