- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Bfresh: το χειροποίητο ελληνικό αναψυκτικό στο βαζάκι
Το αναψυκτικό όπως ακριβώς θα το φτιάχναμε στο σπίτι μας
Οι περισσότεροι από εμάς έχουν να θυμούνται εκείνες τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, τότε που η γιαγιά έκοβε λεμόνια από τον κήπο και έφτιαχνε στα γρήγορα μια λεμονάδα για να μας δροσίσει. Δεν ξέρω πόσες λεμονιές υπάρχουν ακόμα σε κήπους, φαντάζομαι όμως πως η λαχτάρα για εκείνη τη θεόσταλτη σπιτική λεμονάδα παραμένει. Για αυτό και χαίρομαι όταν βλέπω ανθρώπους να δημιουργούν ωραία προϊόντα με πρώτη ύλη ό,τι έχει να προσφέρει η ελληνική γη. Ο Βασίλειος Ρουμπής είναι ένας από αυτούς.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Βασίλης οραματίστηκε ένα χειροποίητο αναψυκτικό. Αθλητής ο ίδιος, ήδη ακολουθούσε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, όταν αποφάσισε να δημιουργήσει προϊόντα που θα θυμίζουν εκείνες τις παιδικές αναμνήσεις των σπιτικών λεμονάδων. Έτσι γεννήθηκαν τα Bfresh, τα χειροποίητα αναψυκτικά που παράγονται από φρέσκα φρούτα, χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά.
Για τη δημιουργία τους, πρώτα συλλέγονται φρέσκα εσπεριδοειδή από βιολογικές καλλιέργειες, στο κατάλληλο στάδιο ωρίμανσης. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι βασικά στάδια της παραγωγής (όπως το στύψιμο και το ξύσμα) γίνονται με το χέρι. Εκεί οφείλουν τα χειροποίητα αυτά αναψυκτικά τη μοναδική τους γεύση.
«Πίσω από τα Bfresh», λέει ο Βασίλης «βρίσκεται μια “οικογένεια”, μια ομάδα ανθρώπων που πιστεύει στον υγιεινό τρόπο ζωής, στην ποιότητα και στο σεβασμό προς τους συνανθρώπους και το περιβάλλον. Μέσα από αυτές τις πεποιθήσεις γεννήθηκε το Bfresh spitiko. Χειροποίητο προϊόν σημαίνει να αντιλαμβάνεται η επιχείρηση τη μοναδικότητα του κάθε φρούτου και την αμέριστη προσοχή που χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα ποιοτικό προϊόν, απόλυτα ασφαλές, χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη».
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα τα Bfresh βρέθηκαν ανάμεσα στα καλύτερα χειροποίητα προϊόντα του World Food Innovation Awards. Τα χειροποίητα αναψυκτικά του Βασίλη διαγωνίστηκαν μαζί με άλλα 220 καινοτόμα προϊόντα από 29 χώρες και αναγνωρίστηκαν στην κατηγορία «Καλύτερο χειροποίητο προϊόν».
Τα Bfresh κυκλοφορούν σε 9 γεύσεις και θα τα βρείτε σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο, τη Γερμανία, τη Δανία (περισσότερες πληροφορίες εδώ). Βιολογική λεμονάδα με αγαύη και πιπερόριζα, λεμονάδα με μαστίχα Χίου, ρόδι με πράσινο τσάι, μήλο με περγαμόντο είναι μερικές από τις γεύσεις που ξεχωρίζουν. Και κάπως έτσι η δροσιά του ελληνικού καλοκαιριού χώρεσε σε ένα βαζάκι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στον όμορφο και λιθόκτιστο ξενώνα έφαγα τις πιο νόστιμες πίτες
Αν δεν σου αρέσει η γεύση του καστανού ρυζιού, σου έχω καλά νέα
Εκεί θα βρεις τα asian προϊόντα και το ethnic fast food που χαζεύεις στα social media
Μετατρέποντας την καθημερινότητα σε ευκαιρία για ισότητα, εργασία και ανθρώπινη επαφή
Βόλτα στο πιο ενεργό ιχθυοπαραγωγικό κέντρο της χώρας
Από ζουμερά μπιφτέκια μέχρι γαλλική κουζίνα και επικά σάντουιτς. Τρώμε στα καινούργια στέκια της πόλης
Το «παλιομοδίτικο» γλυκό που έγινε ξανά trend
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια τόσο πλούσια προσφορά σοκολάτας;
Έχει και το Πάσχα τις… αμαρτίες του
Λαχταριστή μαγειρίτσα, από παραδοσιακή μέχρι vegan και «πειραγμένη»
Θα το βρεις ίσως όχι στα μενού διάσημων σεφ, αλλά σίγουρα στις συνταγές του τικ-τοκ και στα ψυγεία των σπιτιών μας
Και τα καλύτερα τρίγωνα Πανοράματος της Αθήνας
Με μαχλέπι, μαστίχα και εκλεκτό βελγικό βούτυρο, ζυμώνεται με επιμονή και ψήνεται μέχρι να γεμίσει η γειτονιά με εκείνο το ακαταμάχητο άρωμα.
Χειροποίητα sandwiches με τσιαπάτα, βουτυράτα κρουασάν, specialty καφές και μια limited πασχαλινή προσθήκη που φέρνει στο τραπέζι τα αρώματα των ημερών.
Τα αποξηραμένα φρούτα και οι φρεσκοψημένοι ξηροί καρποί είναι ελληνικής προέλευσης και οι ιδανικοί πρωταγωνιστές για τα γλυκά των ημερών αλλά και των πλούσιων φαγητών σας
Φέρνουν την άνοιξη στο μενού, χωρίς να χάνουν το γνώριμο Friday attitude
Εδώ το Πάσχα σημαίνει οικογένεια. Σημαίνει μοίρασμα. Είναι ένα γεμάτο τραπέζι που γίνεται αφορμή για ουσιαστική επαφή
Φρέσκα αρτοσκευάσματα, προσεγμένα σάντουιτς και πασχαλινές γεύσεις που κάνουν κάθε στάση στην Παλιά Πόλη να αξίζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.