- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο μπαμπάς μου ήταν πολύ πολύ αδύνατος…Αυτό καθόλου δεν τον εμπόδιζε να είναι μερακλής και καλοφαγάς. Ο ίδιος δεν ήξερε να βράζει ούτε αυγό, η μαγειρική, παλιά, διόλου απασχολούσε τους άντρες, άσε που είχε και γυναίκα… Τσελεμεντέ Νο 2. Καμιά φορά όμως, κυρίως τα καλοκαίρια που έστελνε γυναίκα και παιδιά διακοπές και έμενε μόνος του, τότε που και η ντομάτα ήταν στα καλύτερά της, έφτιαχνε την σαλάτα του μόνος του και την καταφχαριστιόταν. Δεν έκανε και τίποτα σπουδαίο… Διάλεγε από τις ντομάτες τις ώριμες, αυτές που βγάζουν πολύ ζουμάκι για να βουτάει το ψωμάκι του, και απλά ψιλοέκοβε από πάνω μια ή και δύο σκελίδες σκόρδο, όχι κρεμμύδι όπως συνηθίζουμε.
Την ονόμαζε «Τριπολιτσιώτικη» και έλεγε πως του θύμιζε την μάνα του. Σήμερα, αιώνες μετά, την φτιάχνω κι εγώ, πάντα καλοκαίρι…Δεν θέλει τίποτα άλλο που να αποπροσανατολίζει την έντονη νοστιμιά της αυτή η ντοματοσαλάτα. Ούτε πιπεριά, ούτε αγγούρι, ούτε φέτα. Μόνο καλό, μυρωδάτο ελαιόλαδο και αλάτι. Εγώ της προσθέτω και λίγα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου που νομίζω ότι της πάνε πολύ. Ταιριάζει ιδανικά με κεφτέδες αλλά και με μικρόψαρα -γαύρους, μαρίδες, γοπίτσες-, στο τηγάνι. Δοκιμάστε την έτσι και θα με θυμηθείτε…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.