- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Είναι πολλοί αυτοί που ψήνονται πως το καλοκαίρι έφτασε επιτέλους και στην Αθήνα μόνο αφού έχουν πιει το πρώτο τους κοκτέιλ ψηλά, στη βεράντα του Galaxy bar & resto του Hilton (που φέτος κλείνει 50 χρόνια γεμάτα χρυσές σελίδες στην ιστορία του). Έχει και πάλι βγάλει τα τραπέζια του έξω και έχει καινούργιο, με διεθνή πορεία σεφ, τον Δημήτρη Μελεμενή. Λάτρης των παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων, πρόσθεσε πιάτα μεσογειακής κουζίνας με διεθνείς πινελιές.

Για να πάρετε γεύση, η σαλάτα με το σπανάκι, τα σύκα και τα καρύδια αποκτάει άλλη νοστιμιά χάρη στο τυρί καλαθάκι Λήμνου, το ψητό κοτόπουλο αλλάζει εντελώς με μους από μεσσηνιακή σφέλα, το ριζότο απογειώνεται με αρσενικό τυρί της Νάξου. Για όσους τρελαίνονται να στήνουν ένα μικρό bbg στο τραπέζι τους, οι καυτές πέτρες από λάβα είναι εδώ για να ψήσουν πάνω τους λαχανικά, λαβράκι, χτένια, γαρίδες ή το περίφημο surf’n’turf, δηλαδή έναν εξόχως γκουρμέ συνδυασμό μοσχαρίσιου φιλέτου με αστακοουρά μαριναρισμένων σε πικάντικη σάλτσα τσιμιτσούρι. Η καλή σχάρα είναι σταθερή αξία και τα ζουμερά ψητά ψήνονται στην εντέλεια από την έμπειρη ομάδα της κουζίνας, ενώ συνοδεύονται από πολλές ωραίες γαρνιτούρες.

Τέλος το sushi, πάντα ιδιαίτερα δημοφιλές στο Galaxy, έχει φέτος προσθέσει στη μεγάλη έτσι κι αλλιώς γκάμα τα crispy salmon rolls (σολομός σε τραγανή κρούστα, μαγιονέζα και αβοκάντο) και τα caesar rolls (σπιτική σος του Καίσαρα, καβούρι και αβοκάντο), και τα δύο εξαιρετικά. Μπορεί κάποιος να αρκεστεί στα διάσημα κοκτέιλ –για τον μήνα Ιούλιο «αφιερωμένα» στα Naughty 00’s–, με ονόματα όπως «Avatar», «Sweet Tweet», «Yes We Can», στην τιμή των € 13 μαζί με πολύ πρωτότυπα και νόστιμα finger foods.

Κρατήσεις στο 210 7281407
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.