- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η επόμενη καλύτερη Young Chef στον κόσμο μπορεί να είναι Ελληνίδα
Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου εκπροσωπεί τη Μεσόγειο στον παγκόσμιο διαγωνισμό S.Pellegrino Young Chef 2018.
Την Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου τη γνώρισα τον περασμένο Οκτώβρη σε ένα μοναστήρι της Κρήτης (περισσότερα εδώ). Λόγω της μεγάλης της αγάπης αλλά και του σεβασμού προς τη μοναστηριακή κουζίνα, εκεί αποφάσισε η νεαρή σεφ να παρουσιάσει το signature πιάτο με το οποίο συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό του S.Pellegrino Young Chef 2018.
Η Κωνσταντίνα αναδείχθηκε με τη βοήθεια και καθοδήγηση του Νίκου Ρούσσου (chef και συν-ιδιοκτήτη του Funky Gourmet, βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin) νικήτρια για τις Χώρες της Μεσογείου στον τοπικό διαγωνισμό S. Pellegrino Young Chef 2018, που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2017. Και με αυτόν τον τίτλο ο δρόμος άνοιξε για τον μεγάλο τελικό που διεξάγεται αυτές τις μέρες (από τις 11 έως τις 13 Μαΐου) στο Μιλάνο. Σ’ αυτόν, 21 ταλαντούχοι σεφ από κάθε γωνιά του κόσμου βάζουν τα δυνατά τους για να διεκδικήσουν τον τίτλο S. Pellegrino Young Chef 2018, γνωρίζοντας καλά ότι κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εύκολο.
Οι σεφ θα αξιολογηθούν από μία διακεκριμένη επιτροπή επτά παγκοσμίως γνωστών σεφ (Annie Féolde, Virgilio Martínez, Paul Pairet, Brett Graham, Ana Roš, Dominique Crenn και Margarita Forés) με βάση τα κριτήρια των πέντε «Χρυσών Κανόνων»: συστατικά, ικανότητα, πρωτοτυπία, εμφάνιση και μήνυμα. Η Κωνσταντίνα συμμετέχει με το πιάτο που ονομάζει «Ελλήνων Γεύσεις» και το οποίο είναι εμπνευσμένο από τα ελληνικά προϊόντα που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες στη διατροφή τους. Πέρδικα (κυνήγι), οινολάσπη, μύρο, λιβάνι και χρυσός μπλέκονται αρμονικά χάρη στο ιδιαίτερο ταλέντο της Κωνσταντίνας δημιουργώντας ένα signature πιάτο με σαφή αναφορά στην συλλογική μνήμη, αλλά και σε μια αρχέγονη γαστρονομική παράδοση.
Επιπλέον, φέτος θα δοθεί το ειδικό βραβείο “Fine Dining Lovers People’s Choice Award” στο διαγωνιζόμενο που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους του κοινού παγκοσμίως. Μπορείτε να ψηφίσετε την Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου, αλλά και να δείτε τις υπόλοιπες συμμετοχές πατώντας εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.