- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το φρέσκο ψάρι ξεχωρίζει:
●Τo µάτι στο φρέσκο είναι εξογκωµένο. (Η καθαρότητα του µατιού δεν είναι πάντα κριτήριο επιλογής, γιατί όταν το ψάρι ακουµπάει στον πάγο το µάτι καίγεται. Ούτε τα βράγχια, γιατί αν το ψάρι έχει βοσκήσει σε άµµο φαίνονται σκούρα).
● Το φρέσκο είναι άοσµο. Μετά την τρίτη, τέταρτη ηµέρα αρχίζει να µυρίζει ψαρίλα.
● ∆εν σχηµατίζει βαθούλωµα όταν πιέζεις το δέρµα του.
●Οι τσιπούρες ιχθυοτροφείου ξεχωρίζουν από το δέρµα, που είναι πιο σκούρο και δεν λαµπυρίζει, και από το ότι είναι σχεδόν ισοµεγέθεις, 500-600 γρ.
Οστρακοειδή, αστακοί, χταπόδια, µαλάκια:
●Τα όστρακα πρέπει να τρώγονται τους µήνες που έχουν «ρ».
●∆εν αγοράζουµε ποτέ όστρακα ανοιχτά.
●Ο αστακός είναι πολύ νόστιµος την περίοδο που αλλάζει δέρµα και το κέλυφός του είναι µαλακό – σχεδόν µπορεί να καθαριστεί µε τα χέρια. Το κεφάλι του δεν πρέπει να είναι µαυρισµένο.
●Το ωμό χταπόδι πρέπει να είναι σκληρό. Όσο πιο µαλακό, τόσο χειρότερα. Όταν το πιέζεις πρέπει να «βεντουζώνει» το δάχτυλο.
●Η σουπιά και το καλαμάρι πρέπει να έχουν πολύ μελάνι. Το καλαμάρι πρέπει να έχει γαλακτερό χρώμα.
+ Πονηρό κόλπο! Αφού διαλέξεις ένα ψάρι σε ψαροταβέρνα, βγάλε του το ένα µάτι. Θα είσαι σίγουρος ότι αυτό που θα έρθει ψηµένο στο τραπέζι είναι πράγματι το δικό σου.
+ Φτηνά, υγιεινά, καθηµερινά. Γαύρος, σαρδέλες, γόπες, κολιοί, είναι τώρα στην εποχή τους, θα τα βρεις ολόφρεσκα. Αξίζει ακόμα να δοκιμάσεις κατσούλα Αίγινας, γαριδάκι Σύμης, καλαμάρι Πάρου και Μυτιλήνης, πεσκανδρίτσα από τον Κορινθιακό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.