- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Οι καλύτερες γεύσεις, τα καλύτερα στέκια.
Γκουρμέ με τιμές ταβέρνας
Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας μάς δίνουν την ευκαιρία να χαρούμε τους πολύ όμορφους καλοκαιρινούς χώρους τους και αντιπροσωπευτικές γεύσεις της κουζίνας τους σε σούπερ συμφέρουσες τιμές. Η Malvazia έχει όμορφο σκηνικό και τον ουρανό με τα αστέρια ακριβώς από πάνω σου, και το μενού των €19 που παίζει κάθε βράδυ με ελεύθερη επιλογή από όλα τα πιάτα του καταλόγου. Ο Milos μέσα στο ξενοδοχείο Hilton προσφέρει προσιτή γαστρονομία κάθε μέρα το μεσημέρι, το lunch menu έχει αρκετές επιλογές και κοστίζει €27,5. Το L’ Abreuvoir μέσα στον υπέροχο κήπο με τις μουριές σερβίρει μενού υψηλής γαλλικής γαστρονομίας με €30 το άτομο. Στο Kuzina αξίζει κανείς να απολαύσει την... άριστη κουζίνα του και τηλεοπτικού πια διάσημου σεφ Άρη Τσανακλίδη με τιμές €15 και €19 το άτομο, πριν ανέβει για ένα κοκτέιλ στην ταράτσα με τη συγκλονιστική θέα Ακρόπολη. Ο Βασίλαινας έχει ήδη ανέβει στη δροσερή του ταράτσα και σερβίρει μενού που περιλαμβάνει σαλάτα, φάβα, ταραμοσαλάτα, γαύρο μαρινάτο, μανεστράκι με κοτόπουλο, χοιρινό γλυκόξινο με πατατούλες και γλυκό αντί €19,5 το άτομο. Φωτο: Kuzina

Olive Garden
Νύχτες με φεγγάρι
Όταν στην Αθήνα έχει πανσέληνο, αυτοί που θέλουν να ζήσουν το απόλυτο ρομάντζο και παίζουν την πόλη στα δάχτυλα κατευθύνονται στα εξής σημεία: Στο Olive Garden του ξενοδοχείου Titania για ελληνοκεντρική κουζίνα (καλές τιμές), αλλά και για μια «άλλη» εικόνα της Αθήνας από ψηλά. Στο La Suite Lounge του St George Lycabettus για πειραγμένες γεύσεις και μουσικές που σε ταξιδεύουν, στο Galaxy στο Hilton για ελληνικές γεύσεις, σούσι ή για κοκτέιλ και finger food (σε καλή τιμή-πακέτο). Κι ακόμη, στο Καφέ Αβησσυνία για ελληνική κουζίνα με πανοραμική θέα υπό το φως των κεριών, στο Λουκούμι για ίδια τέλεια ρομάντζα (είναι απέναντι) και κρύα πιάτα με κρασί, στο Βαρούλκο για γεύσεις από τον Λευτέρη Λαζάρου, στη Στροφή απέναντι από το Ηρώδειο για «παλιά» καλή ελληνική κουζίνα, στο Κyoto για αυθεντικό σούσι και την Ακρόπολη και το φεγγάρι στο ίδιο πιάτο.

Da Vinci
By the pool
«Έξω» ο καύσωνας χτυπάει 40άρια, αλλά εσύ τρως και πίνεις στις δροσιές με το βλέμμα να χάνεται, όχι στο απέραντο, αλλά πάντως στο γαλάζιο της πισίνας που βρίσκεται ακριβώς δίπλα σου: Στο St’ Astra του Radisson Park Blue Hotel για multiethnic γεύσεις ή για κοκτέιλ στο lounge bar. Στο Malabar του ξενοδοχείου The Margi για διεθνή κουζίνα με αρκετές ελληνικές πινελιές. Στο Da Vinci στην Αγία Παρασκευή με ντεκόρ εξωτικούς φοίνικες, ανοιχτό από το πρωί για καφέ, ποτό, σνακς η μεσογειακή κουζίνα. Στο Semiramis στην Κηφισιά από το πρωί για καφέ ή πιάτα διεθνούς κουζίνας.

Island
Όπως στο νησί
Έχει και η Αθήνα τα «νησιά» της παρότι δεν βρέχονται από θάλασσα. Η Πανόρμου με όλα τα μπαράκια της, έτσι όπως πλημμυρίζει με νεαρόκοσμο όλους τους καλοκαιρινούς μήνες, εύκολα «περνάει» και για Χώρα κάποιου κυκλαδίτικου νησιού. Φέτος είναι και η πλατεία Αγίας Ειρήνης που πρόσθεσε μια ακόμα «παραλία» στο κέντρο της πόλης, το School είναι το αγαπημένο μας μια και μας μεταμορφώνει (από το πρωί) σε «μαθητές» κατά την διάρκεια διακοπών ή... κοπάνας! Κι ακόμη είναι το Balthazar με τον υπέροχο κήπο του και την «πασαρέλα» του που θυμίζει σοκάκια κοσμοπολίτικου νησιού (φέτος με ελληνική κουζίνα και αρκετά χαμηλές τιμές), το Mommy στη Δελφών που βάζει φωτάκια στα δέντρα και μαζεύει τον κόσμο για φαγητό ή κοκτέιλ, το Doc’s στη Νέα Φιλαδέλφεια που σε περιμένει τις Κυριακές με το... μαγιό μετά την παραλία για Sundtails, κοκτέιλ δηλαδή σε τιμή ποτού. Το πιο «νησί» όμως της Αθήνας παραμένει πάντα το famous Island στη Βάρκιζα, όπου, ναι, και θάλασσα ακριβώς μπροστά σου και ανάλογες εμφανίσεις και ποτά και καλή κουζίνα.

Ιστιοπλοϊκός
Ψαράκια στην εποχή τους
Το καλοκαίρι πάει με ψάρι και στην Αθήνα είναι πολλά τα στέκια που αγαπάμε: Στον Θαλασσινό για μερακλίδικους ψαρομεζέδες, στο Χαρτί και Καλαμάρι κάτω στο Πέραμα, μέσα στο μικρό παρκάκι για πάντα φρέσκα θαλασσινά, στον Ιστιοπλοϊκό για γιουβέτσι αστακού βλέποντας τα κότερα ακριβώς μπροστά σου να αργοσαλεύουν, στο Σαρδελάκι στη Γλυφάδα για μοντέρνους μεζέδες, στην πλατεία Καισαριανής και στην Οινοθήρα στη γραφική αυλή στο προαύλιο της εκκλησίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.