- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Το λάχανο βοηθάει στην καλή υγεία του οργανισμού και ορίστε μερικοί από τους σημαντικότερους λόγους που πρέπει να το εντάξεις στη διατροφή σου.
Από τα πιο αγαπημένα χειμωνιάτικα λαχανικά, μπορεί να «σταθεί» μαζί με λάδι-λεμόνι (ή και ξίδι) μόνο του μέσα στη σαλατιέρα ενώ απογειώνεται σε γεύση και θρεπτικά στοιχεία αν του προσθέσεις και καρότο, σέλερι, μαϊντανό, άνηθο ή ό,τι άλλο θες. Στα συν του ότι μπορεί να διατηρηθεί αρκετές μέρες στο ψυγείο. Το σημαντικότερο είναι πως κάνει πολύ καλό στην υγεία, διάβασε παρακάτω γιατί:
Βοηθάει στη δίαιτα
Μηδέν λιπαρά, ελάχιστες θερμίδες. Μια κούπα ωμό ψιλοκομμένο λάχανο έχει μόλις 22 θερμίδες, οπότε μπορείς να τρως γερές ποσότητες άφοβα, που θα σε αφήσουν και χορτασμένο.
Ρίχνει τη χοληστερίνη
Περιέχει φυτικές ίνες και φυτοστερόλες που λειτουργούν αποτρεπτικά στην απορρόφηση χοληστερίνης από το έντερο.
Περιέχει βιταμίνη C
Δυο κούπες ωμό λάχανο προσφέρουν έως και το 100% της ημερήσιας ανάγκης του οργανισμού για βιταμίνη C.
Περιέχει β-καροτίνη
Η οποία στο σώμα μετατρέπεται σε βιταμίνη Α με σημαντικά οφέλη, όπως αντιοξειδωτική δράση, ενίσχυση του ανοσοποιητικού, θωράκιση της όρασης.
Περιέχει βιταμίνη Κ
Παίζει σημαντικό ρόλο στην πήξη του αίματος, ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος, μειώνει τις ρυτίδες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.