- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Σε ποια εστιατόρια ήθελες πάντα να πας;
Μια εβδομάδα γεμάτη με τις πιο νόστιμες εμπειρίες της ζωής σου
Ακούω συχνά ότι η υψηλή γαστρονομία είναι τέχνη. Δεν ξέρω αν ένα πιάτο, όσο νόστιμο ή ευπαρουσίαστο κι αν είναι, φτάνει ποτέ να αγγίξει τα όρια της Τέχνης, δεν μπορώ όμως να αμφισβητήσω την εμπειρία. Είναι εμπειρία να γευτείς το φαγητό που έφτιαξε ένας καλός σεφ, να κλείσεις τα μάτια και να αφήσεις την αίσθηση της γεύσης να εξερευνήσει απερίσπαστη όλες τις υφές, τους τόνους, τα διαφορετικά υλικά. Είναι μια εμπειρία που δεν ξεχνάς, γιατί, παραδόξως, θυμόμαστε πιο έντονα όχι εικόνες και συναισθήματα, αλλά γεύσεις και μυρωδιές.
Όσο περισσότερες εμπειρίες, τόσο περισσότερη γνώση. Αυτή η εξίσωση είναι απαράβατος κανόνας και στο φαγητό. Όσο περισσότερο δοκιμάζεις, τόσο περισσότερο μαθαίνεις να ξεχωρίζεις το τέλειο από το απλά καλό, να αντιλαμβάνεσαι καλύτερα την τεχνική των μαγείρων, να εξασκείται η γεύση σου στην ποιότητα των υλικών, και ναι, να αποφασίσεις αν αυτό που μόλις γεύτηκες είναι όντως ένα έργο τέχνης! Πώς γίνεται όμως να τα δοκιμάσεις όλα; Υπάρχουν πάντα ευκαιρίες για να γευτείς όσο το δυνατόν περισσότερα.
Διεθνώς οι ευκαιρίες αυτές μεταφράζονται σε φεστιβάλ γεύσης. Χιλιάδες food festivals με κουζίνες του κόσμου, με όλες τις νέες τάσεις της γεύσης, με διάσημους σεφ να μαγειρεύουν τα άπαντα. Και στην Αθήνα όμως τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε μια φανταστική διοργάνωση που πολύ μας αρέσει. Αυτή η διοργάνωση που όλοι περιμένουμε κάθε χρόνο (πέρυσι η προσέλευση ξεπέρασε τα 12.500 άτομα) ξεχωρίζει γιατί φέρνει στο επίκεντρο τη ραχοκοκαλιά της γαστρονομίας: τα εστιατόρια και τους σεφ τους.
Η γαστρονομική εβδομάδα Dine Athens ή αλλιώς Restaurant Week (…ή αλλιώς το όνειρο των foodies) πραγματοποιείται φέτος για τρίτη χρονιά με την υπογραφή της Alpha Bank. Από τη 1 έως τις 11 Φεβρουαρίου το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει δημιουργίες υψηλής γαστρονομίας σε 100 επιλεγμένα εστιατόρια της πόλης και μάλιστα σε (πολύ) προνομιακές τιμές. Σε κάθε συνεργαζόμενο εστιατόριο θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα μενού τριών πιάτων στις προκαθορισμένες τιμές των €15, €30 και €60. Επιπλέον επιλεγμένα εστιατόρια θα προσφέρουν και lunch menus δύο πιάτων με €15 ή €30, ενώ οι κάτοχοι καρτών εκδόσεως Alpha Bank θα έχουν επιπλέον έκπτωση 10% με τη χρήση της κάρτας τους.
Και τα νόστιμα δεν σταματούν εδώ. Ο βραβευμένος με 3 (!) αστέρια Michelin Γερμανός σεφ Thomas Bühner, με βαθμολογία 19/20 στον εξειδικευμένο στην υψηλή γαστρονομία γαλλικό οδηγό Gault&Millau, αναλαμβάνει για δύο βράδια (10 και 11 Φεβρουαρίου) την κουζίνα της Σπονδής και δημιουργεί ένα εκπληκτικό μενού 6 πιάτων. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον σεφ από κοντά και να πάρουν μαζί το μενού της βραδιάς υπογεγραμμένο από τον ίδιο (σ. σ. οι θέσεις είναι περιορισμένες). Επιπλέον, 20 τυχεροί, που θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση μέσω ραδιοφωνικών διαγωνισμών, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μία πρωτότυπη βραδιά οινογευσίας σε ένα από τα προγραμματισμένα Wine Masterclasses, που θα πραγματοποιηθούν στο εστιατόριο Scala Vinoteca στις 2 και 9 Φεβρουαρίου.
Μπες λοιπόν στο www.dineathens.gr, βρες εκείνο το εστιατόριο που πάντα ήθελες να πας και κάνε την κράτησή σου. Αυτή η εβδομάδα θα είναι γεμάτη με τις πιο νόστιμες εμπειρίες της ζωής σου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.