- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Όμικρον, οι πιο νόστιμες κερκυραϊκές συμμαχίες
Μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσεις την κουζίνα του Μίλτου Αρμένη
Ο Μίλτος Αρμένης ανέλαβε φέτος την κουζίνα του εστιατορίου Όμικρον και αυτό από μόνο νου είναι ένα καλό γευστικό νέο. Ελληνο-ισπανός (με την ελληνική πλευρά του να κατάγεται από την Κέρκυρα), αφού εργάστηκε για χρόνια σε μισελενάτα εστιατόρια της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ελβετίας και συνεργάστηκε με τρανταχτά ονόματα της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής (όπως ο Alain Doucasse και ο Jérôme Serres), το 2016 κέρδισε το βραβείο ταλαντούχου Σεφ στους Χρυσούς Σκούφους. Καθόλου άδικα. Ο Μίλτος Αρμένης είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος σεφ και το νέο όνομα στην αθηναϊκή γαστρονομία.
Μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσετε τη δημιουργική κουζίνα του είναι μέσα από τις «Κερκυραϊκές γευστικές συμμαχίες». Σε αυτές τις νόστιμες διαδρομές, ο Μίλτος θα προσκαλεί στην κουζίνα του διακεκριμένους chef για να συνθέσουν από κοινού ένα μενού που κάθε φορά θα σεργιανίζει στα γαστρονομικά καλντερίμια της κερκυραϊκής κουζίνας.
Η πρώτη συμμαχία θα γίνει αυτή την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου με προσκεκλημένο τον επίσης εξαιρετικό Χάρη Νικολούζο και θα περιλαμβάνει ένα δημιουργικό μενού 6 πιάτων: μπουρδέτο φαγκρί σούπα, ντάμπλινγκ μυλοκόπι μπιάνκο, σορμπέ κουμ κουάτ, παστιτσάδα νανάκι κοτόπουλου, κούτσουλος πιπεράτος, τσιζ κέικ φέτας και μινιαρντίζ, σοκολάτα με αλάτι και ζελέ τσιτσιμπίρας. Το μενού έχει τιμή €37/άτομο. Μια πραγματικά καλή τιμή για ένα τόσο αντιπροσωπευτικό δείγμα του fine dining.
Δρόσου 1 και Αίγλης 29, Νέα Ερυθραία, κρατήσεις: 210 6202475
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα σεμινάριο γύρω από τα γαλλικά τυριά και το κρασί στο Nora's Deli στο Κολωνάκι
Συνεντεύξεις με τους Γάλλους σεφ που συμμετέχουν στο Merci Chef 2026
Η τεχνική είναι γνωστή σε κάθε σπίτι
Ο αθηναϊκός δρόμος με τις περισσότερες νέες αφίξεις ζει (ξεκάθαρα) τη δεύτερη νιότη του
Δεν είναι μόνο ότι αλλάζει η γεύση και η υφή, αλλά και το ότι αναπτύσσονται μικρόβια
Ψάξε, ψάξε δεν θα το βρεις...
Η Εβδομάδα Γαλλικής Γαστρονομίας συνεχίζεται με πολλά, ενδιαφέροντα γαστρονομικά events
Δοκιμάσαμε τα έξι εμβληματικά γλυκά του Arnaud Larher σε συνεργασία με τον Jean Marie Hoffmann και τον Στέλιο Παρλιάρο
Αυθεντική γεύση, υψηλή θρεπτική αξία και αμέτρητοι τρόποι να το απολαύσεις
Από δημιουργικά εστιατόρια μέχρι street food στέκια οι γειτονιές των Βορείων Προαστίων έχουν τα πάντα
Σύγχρονες προτάσεις κερασμάτων με βάση το λουκούμι
Εδώ μπορείς να απολαύσεις καφέ, ροφήματα, μπίρα ή κρασί, με σπιτικά σνακ διαβάζοντας παράλληλα κάποιο βιβλίο
Εδώ οι γεύσεις εναλλάσσονται ανάλογα με τα φρέσκα φρούτα της κάθε εποχής και κάθε μέρα θα βρείτε και κάτι διαφορετικό – αλλά πάντα συναρπαστικό
Θα τις βρεις σε πολλά σημεία της πόλης και είναι πάντα υπέροχες
Εδώ θα βρείτε δεκάδες γεύσεις παγωτού και γρανίτες από φρούτα, δημιουργικές κρέπες και βαφλάκια, όπως κι ακαταμάχητα γλυκά
Η Νάνσυ Παπαλοπούλου μετατρέπει τη σπιτική φροντίδα σε μια καθημερινή, προσεγμένη εμπειρία γεύσης
Εδώ θα ζήσεις το απόλυτο street food experience
Oύτε ένα, ούτε δύο αλλά επτά micro bakeries ανταγωνίζονται για το ποιο μιλά καλύτερα την γλώσσα του καλού cinnamon roll και της babka.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.