- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Όμικρον, οι πιο νόστιμες κερκυραϊκές συμμαχίες
Μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσεις την κουζίνα του Μίλτου Αρμένη
Ο Μίλτος Αρμένης ανέλαβε φέτος την κουζίνα του εστιατορίου Όμικρον και αυτό από μόνο νου είναι ένα καλό γευστικό νέο. Ελληνο-ισπανός (με την ελληνική πλευρά του να κατάγεται από την Κέρκυρα), αφού εργάστηκε για χρόνια σε μισελενάτα εστιατόρια της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ελβετίας και συνεργάστηκε με τρανταχτά ονόματα της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής (όπως ο Alain Doucasse και ο Jérôme Serres), το 2016 κέρδισε το βραβείο ταλαντούχου Σεφ στους Χρυσούς Σκούφους. Καθόλου άδικα. Ο Μίλτος Αρμένης είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος σεφ και το νέο όνομα στην αθηναϊκή γαστρονομία.
Μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσετε τη δημιουργική κουζίνα του είναι μέσα από τις «Κερκυραϊκές γευστικές συμμαχίες». Σε αυτές τις νόστιμες διαδρομές, ο Μίλτος θα προσκαλεί στην κουζίνα του διακεκριμένους chef για να συνθέσουν από κοινού ένα μενού που κάθε φορά θα σεργιανίζει στα γαστρονομικά καλντερίμια της κερκυραϊκής κουζίνας.
Η πρώτη συμμαχία θα γίνει αυτή την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου με προσκεκλημένο τον επίσης εξαιρετικό Χάρη Νικολούζο και θα περιλαμβάνει ένα δημιουργικό μενού 6 πιάτων: μπουρδέτο φαγκρί σούπα, ντάμπλινγκ μυλοκόπι μπιάνκο, σορμπέ κουμ κουάτ, παστιτσάδα νανάκι κοτόπουλου, κούτσουλος πιπεράτος, τσιζ κέικ φέτας και μινιαρντίζ, σοκολάτα με αλάτι και ζελέ τσιτσιμπίρας. Το μενού έχει τιμή €37/άτομο. Μια πραγματικά καλή τιμή για ένα τόσο αντιπροσωπευτικό δείγμα του fine dining.
Δρόσου 1 και Αίγλης 29, Νέα Ερυθραία, κρατήσεις: 210 6202475
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.