- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ταβέρνα αγαπημένη πολλών Αθηναίων ψαροφαγάδων εδώ και πολλά πολλά χρόνια, με φανατικούς. Kατά καιρούς όλοι βρίσκουν κάτι και «κολλάνε». Παλιότερα ήταν τα φοβερά του σκορδοπιτάκια με τις γαριδούλες, μετά ήταν η σαρδελίτσα στα κάρβουνα με κρεμμυδάκι, μπούκοβο, λαδολέμονο, ακολούθησαν οι τρομερές μακαρονάδες με τα ψαρικά και τα όστρακα. Υπάρχουν πάντα και τα στάνταρ. Η αχινοσαλάτα. Αχτύπητη, μοναδική, φρέσκια.
Εγγυημένη γεύση, όσοι ξέρουν παίρνουν από πριν τηλέφωνο να…κάνουν κράτηση, γίνεται πάντα ανάρπαστη. Το άλλο στάνταρ είναι η ταραμοσαλάτα- μέσα στις καλύτερες του λεκανοπεδίου. Και από κει και πέρα τα ψάρια. Μεγάλα, της σχάρας, με άφθαστο ψήσιμο, σε μεγάλη ποικιλία, όπως οι υπέροχες στείρες που ο Γιώργος τις φέρνει από τη Λακωνία, μαζί με την υπόλοιπη ψαριά. Αλλά και μπαρμπουνάκια, ένα ένα διαλεγμένα και με τηγάνισμα που του βάζεις δέκα με τόνο. Συνδυάζονται με σαλάτες: φρέσκιες και ωμές, με όλα τα ζαρζαβατικά, ή βραστές σε τριλογία: μπρόκολο, κολοκυθάκια, χόρτα. Η ψαροταβέρνα διαθέτει και υπέροχη αυλή με πέργκολα. Μέσα, το σκηνικό απλό, καθαρό (πολύ μεγάλο ατού του Θαλασσινού, όλα εκεί μέσα αστράφτουν σαν στο σπίτι σου) με άρωμα νησιού και θάλασσας, με χειροποίητα πλακάκια και πιάτα κεραμικά στους τοίχους, μια παλιά πιατοθήκη στον άλλον. Ακόμη, έχει πολύ γνωστούς επώνυμους θαμώνες πολιτικούς, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, μέχρι και τον Κουστουρίτσα εκεί τον τραπεζώσανε. Και είναι ένα στέκι από αυτά που αγαπάς, για όλα τα παραπάνω, για το φοβερό ζευγάρι ιδιοκτητών Γιώργου – Ντίνας, αλλά και που εκτιμάς για την τόση προσήλωση στη ποιότητα, για την παντελή έλλειψη «δήθεν». Δεν είναι τυχαίο που ομοφώνως συμφωνούν για την ποιότητα ψαριού που διαθέτει και οι ίδιοι οι ανταγωνιστές.
Να μην ξεχάσουμε να αναφερθούμε στα προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα, στο λάδι από την Καλαμάτα, τα ψάρια από τη Λακωνία, στα αλίπαστα (παστουρμάς ψαριών, φοβερός μεζές) που έρχονται με…κούριερ από Κομοτηνή, και τέλος στα γλυκά. Πολλά, υπέροχα, με πολίτικη «βάση» (όπως και όλη η κουζίνα του Θαλασσινού), δεν πρέπει να φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις κιουνεφέ αλλά και το άλλο το καταπληκτικό: σύκα και δαμάσκηνα μαγειρευτά και με ροζ πιπέρια. Μεγαλείο.
Θαλασσινός: Ηρακλέους & Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές, 210 9404.518 Κλειστά Κυριακή βράδυ και Δευτέρα, Σ/Κ και μεσημέρ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.