- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ασύρτικο, ελεύθερη οινογνωσία στην κάβα Αμπελοφιλοσοφίες
Είναι η πιο σημαντική ελληνική ποικιλία, πολύ δημοφιλής εδώ, πολύ γνωστή και «έξω», με πιο σπουδαία τα κρασιά που έρχονται από την Σαντορίνη αλλά και με εξαιρετικά δείγματα από όλη την Ελλάδα. Την Παρασκευή η δραστήρια κάβα Αμπελοφιλοσοφίες διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ασύρτικο, το λευκό διαμάντι» όπου ο κόσμος μπορεί δωρεάν και ελεύθερα να δοκιμάσει 13 διαφορετικές ετικέτες. Δηλαδή όλη την γκάμα της Σαντορίνης (Σιγάλας, Αργυρός, Κτήμα Γαία, Χατζηδάκης, Συνεταιρισμός Σαντορίνης), το μοναδικό ασύρτικο από Κρήτη (Κτήμα Λυραράκη), ενώ από τον βορρά θα συμμετέχει το Κτήμα Παυλίδη (ένα 100% ασύρτικο), το Κτήμα Γεροβασιλείου (μαζί με Sauvignon Blanc), και η Βιβλία Χώρα (μαζί με μαλαγουζιά).
Η βραδιά που θα ξεκινήσει στις 8 προβλέπεται χαλαρή όσο και ενθουσιώδης, με τους ανθρώπους της κάβας να μεταφέρουν τις γνώσεις τους στο θέμα αλλά και να κερνάνε ασορτί με το κρασί σπιτικά μεζεδάκια όπως γαύρο μαρινάτο, φάβα με κάπαρη, ταραμά και άλλα.
Δηλώσεις συμμετοχής στο: 2103421041 και 6936838922
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην παλιά αγορά και σε άλλα πειραιώτικα μαγαζιά για εξαιρετικά ψώνια
Kαθώς προσελκύει διαφορετικό κοινό σε σχέση με την παραδοσιακή οινική σκηνή
Με χρυσαφένια κρούστα και τρυφερό φιλέτο συνοδεία βελούδινης σκορδαλιάς
Γνωρίστηκαν στην κουζίνα του Hell's Kitchen και η αγάπη τους για την μαγειρική τους έφερε κοντά
Μία μόνο ημέρα, ένα διαφορετικό τραπέζι, μια εμπειρία που δύσκολα επαναλαμβάνεται
Αληθινό ψωμί, ωραίος καφές και όλες οι λιχουδιές που ονειρεύεσαι
Υπάρχει και το νέο Smart Cup, που χωράει όλη τη γεύση αλλά είναι ιδανικό για μια πιο ελαφριά επιλογή.
Προϊόντα που σερβίρονται από τα κορυφαία εστιατόρια των Armani και Salvatore Ferragamo μέχρι βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια, ξενοδοχεία και delicatessen.
Το αθηναϊκό κέντρο δεν σε αφήνει ποτέ να βαρεθείς…
Με βελγική φιλοσοφία και αγάπη για τις αυθεντικές πρώτες ύλες
Ένας φούρνος-σημείο αναφοράς για το καλό ψωμί
Ένα διαχρονικό μπαρ στο κέντρο της πόλης
€5 λόγοι να χαμογελάσεις στις 20 Μαρτίου
Αυτή η μικρή οδός απαριθμεί οκτώ προτάσεις για έξοδο και όλες είναι μία και μία
Συνηθίζουμε να τακτοποιούμε τη μαναβική πάνω κάτω στα ίδια σημεία, όμως αυτό είναι λάθος
Έπειτα από καταγγελίες πρώην εργαζομένων κατά του σεφ Ρενέ Ρετζέπι
O Martin Burg μας μιλά για το ARKET Café που ανοίγει στην Αθήνα και φέρνει μαζί του ρούχα, καφέ και σκανδιναβικά γλυκά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.