- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το καινούργιο all day bar άνοιξε μόλις πριν μια εβδομάδα και ανήκει στο γνωστό κομμωτή Γιώργο Δουδέση. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο famous κομμωτήριό του και είναι όμορφο, με αρχιτεκτονιές που χαρίζουν στιλ και φτιάχνουν ατμόσφαιρα – «υπεύθυνος» ο Έντυ Ρόμπερτς του γνωστού αρχιτεκτονικού γραφείου GFRA. Οι καρέκλες, τα φωτιστικά, τα τραπέζια, τα αξεσουάρ είναι όλα τους δείγματα του σύγχρονου (όσο και υπέροχου) ντιζάιν – το φεγγάρι που φωτίζει από ψηλά είναι ένα από τα πιο πετυχημένα της ροκ σειράς επίπλων της Diesel. Όλα εδώ μέσα μπερδεύονται γλυκά. Από τις «παράταιρες» καρέκλες που αφήνουν αμυδρά την εντύπωση πως είσαι σε σπίτι (γουστόζου) φίλου, μέχρι τον κόσμο που είναι ένα συνονθύλευμα περαστικών, περίοικων, διάσημων και μη πελατών του Γιώργου από δίπλα.

Ανοιχτό από το πρωί μέχρι όσο πάρει το βράδυ, έχει όλα όσα μπορεί να θελήσει ο περιπλανώμενος του κέντρου την ώρα της δίψας ή και της πείνας του. Σάντουιτς σε ποικιλία ψωμιών και σε ποικιλία γεύσεων, φρέσκες σαλάτες, τάπας, μικρά εύκολα πιάτα που επίσης εύκολα μοιράζονται σε μια παρέα. Όλα τους νόστιμα και πρωτότυπα, συνδυάζουν τα ελληνικά προϊόντα με τις διεθνείς γεύσεις.
Για να πάρετε μια ιδέα, υπάρχει σάντουιτς με τοσταρισμένες φέτες χωριάτικου ψωμιού, με μορταδέλα, λαδοτύρι, ντοματίνια, ρόκα και μαρμελάδα αχλαδιού αρωματισμένη με μουστάρδα, μίνι μπριός με μους σολομού και κρέμα τυριού αρωματισμένη με πιπεριές Φλωρίνης. Αλλά και τα τάπας... ελληνικά μιλάνε. Όπως τα κροστίνι σκόρδου με τη φάβα, τα κρεμμύδια και το ξυδάτο χταπόδι. Υπάρχει και πικάντικη σούπα γκασπάτσιο, καρπάτσιο μοσχαριού, σαλάτα με τόνο μαρινέ και πολλά ακόμη, οι γεύσεις συνέχεια θα ανανεώνονται. Κοντά σ’ αυτά υπάρχει και ενημερωμένη κάβα κρασιών, αλλά και το... βαρύ πυροβολικό, δηλαδή δυνατά, επίσης πρωτότυπα κοκτέιλ. Στα συν οι τιμές που είναι κάτι παραπάνω από καλές, τα τάπας ξεκινούν από € 2, οι σαλάτες από € 6, το ποτήρι κρασί € 4. Ανοιχτά κάθε μέρα από τις 8.30 το πρωί, τις Κυριακές από τις 12.30 μ.μ.
G, Βουκουρεστίου 39 & Τσακάλωφ, 210 3629.086
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.