- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
10 γκουρμέ GIFs της Ani Jo που τρώγονται με τα μάτια
Η πιο ταλαντούχα θεσσαλονικιά φωτογράφος μπαίνει στην κουζίνα με θεαματικά αποτελέσματα
Mm… food. Τεχνική, φαντασία, ομορφιά και αμέτρητες παραλλαγές ραφινάτων πιάτων. Το κορίτσι – χαμαιλέων, η φωτογράφος που έχει τη μαγική δύναμη να αποτυπώνει τον κόσμο από κάθε οπτική γωνία, δοκιμάζει αλλιώτικες γεύσεις και ο φακός ανταποκρίνεται πάντοτε γενναιόδωρα στις εμπνεύσεις της. H Ani Jo αγαπά τα GIF και το τελευταίο της πρότζεκτ είναι μια ωδή στην εφήμερη ομορφιά τους. Το αποτέλεσμα είναι ένα εκθαμβωτικό μενού εικόνων γεμάτο εδέσματα και μαγειρικά συστατικά που παρελαύνουν σε χορευτικά frames. Λίγο τριπαριστά, αρκετά χιουμοριστικά, πολύ πρωτότυπα, εντελώς απίθανα. Σαν ψυχεδελικά καλειδοσκόπια, τα GIFs της Ani Jo κρύβουν μέσα τους έναν μικρό πολυδιάστατο κόσμο. Τα κάνουμε πολύ κέφι.

Η Anisa Xhomaqi εκθέτει και βραβεύεται από τα σχολικά της χρόνια, φωτογράφισε πολύ και αδιάκοπα για το περιοδικό SOUL από την ηλικία των 18, εξασφάλισε υποτροφίες, ταξίδεψε μακριά χάρη στην τέχνη της, δουλεύει πυρετικά και με συνεχείς εναλλαγές θεμάτων, όποιος κοιτάξει έργο της τρέχει να τη μάθει. Μποέμικη φύση και χίπικη καρδιά, το στούντιό της είναι η υδρόγειος, σπίτι βρίσκει όπου καρφώνει τον τρίποδά της, πατρίδα της είναι η δημιουργική σκέψη. Στην A.V. έχει φιλοξενηθεί ξανά και ξανά και ξανά υλικό της.


To νόστιμο αυτό πρότζεκτ πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα της πρακτικής της στο Mediamatic Foundation του Άμστερνταμ, την περίοδο 2016-17. Κεντρική ιδέα του ήταν η παρουσίαση vegan πιάτων, τα οποία παρασκεύαζαν επιτόπου ευφάνταστοι σεφ, καδραρισμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδεικνύεται η πρωτοτυπία τους. Προχωρώντας το εγχείρημα ένα βήμα παραπέρα, η Ani μετέτρεψε τις φωτογραφίες σε χαρούμενες οπτικές λούπες, δίνοντας τη δυνατότητα στο κάθε συστατικό να μπαίνει ξεχωριστά στο πιάτο, σαν να υιοθετεί το ίδιο τον ρόλο του μάγειρα και να επιλέγει τη θέση του στο σερβίτσιο. Πεινάς για όμορφες εικόνες; Τα GIFs της Ani Jo θα χορτάσουν για τα καλά τη φαντασία σου.







ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.